Spijkenisse schiet eindelijk raak

Sport 134 keer gelezen

Opheusden - Spijkenisse heeft na drie gelijke spelen dan eindelijk positief toegeslagen door de topper in de hoofdklasse A tegen DFS met een 0-3 (0-1) overwinning af te sluiten.

'We hebben met veel pressie een heel goede eerste helft gespeeld, maar uit de vijf/zes kansen met één treffer van Sander Barragan te weinig rendement gehaald', doelde trainer Peter Wubben op het feit dat DFS daarmee onnodig in de wedstrijd werd gehouden. 'We speelden in de tweede helft met het idee dat het misschien weer fout zou gaan, dat de tegenstander weer gelijk zou maken. We werden slordiger, maar toen Michael (Van Dommelen, DR) er na een goede actie 0-2 van maakte, waren we los, wierpen we de schroom van ons af. Het is natuurlijk altijd lekker als je een goede wedstrijd met een overwinning de aansluiting in de top weer kan bewerkstelligen. Zo was de goal van Michael van Dommelen na een weergaloze actie van Marvin van der Pluijm geweldig.' Bij Spijkenisse maakte Shane van den Engel na zijn hamstringblessure zijn rentree. 'Shane is nu twee weken volledig fit, speelde in het tweede en dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Poortugaal zonder reactie en daar ben ik blij mee.' Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Sassenheim tegen Ter Leede weer een topper.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Eric Polet, Vincent Verbond, Marco de Borst; Sander Baragan, Daan Bourgonje, Felino Jardim (89. Dustin Mijnders); Marvin van der Pluijm, Michael van Dommelen, Serginio van Axel Dongen (52. Shane van den Engel).