Trainer Ad Reijtenbagh van Hekelingen vond dat zijn ploeg de marge wat eerder moesten verdubbelen om de rust te doen keren. Foto: Peter de Jong.

Hekelingen herstelt zich tegen TransvaliaZW

Sport 155 keer gelezen

Hekelingen- Hekelingen heeft zich met een 3-2 (1-0) overwinning tegen TransvaliaZW gerevancheerd voor de blamerende 3-2 nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Zwartewaal.

'We waren vorige week niet bij de les en ook tegen Transvalia waren we op de essentiële momenten niet wakker', doelde trainer Ad Reijtenbagh op de talrijke kansen in de eerste helft waarmee zijn manschappen de wedstrijd bij wat zorgvuldigheid al in het eerste deel in het slot hadden kunnen werpen. 'We hadden met vijf pogingen op het houtwerk ook wel een beetje pech, maar dan nog hadden we beter met de kansen om moeten gaan. We gingen met 1-0 (doelpunt van Toivi Schol, DR) de rust in en hielden de tegenstander daarmee in de wedstrijd. En inderdaad werd het gelijk. Gelukkig scoorde Mark Wolberts daarop 2-1, maar het bleef broos.' De Hekelingers kwamen na een prima voorbereidende actie van Zakaria Cheikh door Zev Schol op 3-1. 'De rommelige fase leidde tot 3-2, dus bleef het onnodig spannend. We hadden de wedstrijd vroegtijdig moeten beslissen. Deze competitie zal bepaald worden door strijd, veel strijd, niet met kwaliteit. We hebben na een goede oefencampagne in de competitie moeite om het spel te maken. We zullen in bepaalde situaties de rust moeten bewaren. Maar de ploeg is nog jong, dat komt goed.' Hekelingen speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur thuis op het Sportpolderpark tegen BZC/Zuiderpark.