De dames van HV Spijkenisse openden de competitie met winst op Barendrecht. Fotografie: Peter de Jong

Hockeysters starten met zege op Barendrecht

Sport 232 keer gelezen

Spijkenisse – De dames van HV Spijkenisse zijn zondag de competitie gestart met een overwinning op de dames van Barendrecht, dat vorig jaar bij de top drie eindigde. De ploeg van de nieuwe coach Jeroen Barto won het duel met 2-1. Bij rust keek men op sportpark Groenewoud tegen een achterstand aan van 0-1.

De treffers voor de dames uit Nissewaard kwamen in eerste instantie via een verdiende strafcorner. Die werd benut door Lonneke van Breukelen. De winnende treffer kwam op het scorebord te staan via de stick van Jamie Zeegers.

Mooie start
'We speelden tegen een goede tegenstander. Ze werden toch derde vorig jaar. Wij begonnen heel erg goed aan het duel. We vergaten echter om ons te belonen. Toen kwamen we op achterstand en zakten we tot tien minuten na de rust in. Dankzij een beetje gelukkige treffer halen we de overwinning alsnog over de streep. Drie punten is een super begin van het seizoen voor ons, we hebben er hard voor gewerkt', meent Jeroen Barto, die komende zondag met zijn ploeg tegen Rapid speelt.