Foto: PR
Foto: PR

No Limit Team Europees Kampioen Tractorpulling 2016

Sport 905 keer gelezen

Hekelingen - Het No Limit Team uit Hekelingen behaalde in het weekend van 27 en 28 augustus een uitstekend resultaat tijdens de Europese tractorpulling kampioenschappen in Groot-Brittannië.

Linda Jonkman versloeg daar met de CL Coatings No Illusion met 11 meter verschil de Nederlandse Predator en sleepte daarmee de eerste plaats en de titel 'Europees Kampioen Two Wheel Drive klasse 2016' binnen. Daarnaast werd zij ook de eerste vrouwelijke kampioen in de geschiedenis van de Two Wheel Drive klasse. 'Dit is loon naar werken! We zaten er ieder jaar erg dicht bij en steeds verloren we het op enkele centimeters, maar dit jaar is het ons wel gelukt om de titel binnen te slepen. Ik ben enorm trots op het team, we hebben hard ons best er voor gedaan en dit is een prachtig einde van het tractorpulling seizoen. De Nederlandse titel kunnen we niet meer behalen, maar een podium is nog steeds mogelijk met nog één wedstrijd te gaan, dus als we dat nog kunnen behalen dan sluiten we het 2016 seizoen zeer tevreden af!', aldus Linda.

De Two Wheel Drive klasse is een klasse uit de Grand National Divisie van de Nederlandse Truck & Tractopulling Organisatie (NTTO) waar het uiterlijk van de machine nog steeds herkenbaar op een auto moet lijken. Als krachtbron gebruikt men Amerikaanse V8 motoren waarbij in plaats van benzine nu alcohol als brandstof word gebruikt waardoor er vermogens behaald kunnen worden tot ruim 3000PK. De CL Coatings No Illusion is een deelnemer op basis van een Citroën 2CV.

In september 2017 word het Europese kampioenschap gehouden in het Nederlandse Stroe en daar zal het No Limit Team zijn titel mogen verdedigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant