Afbeelding

PvdA Nissewaard kritisch over niet-bestede zorggelden

Politiek 102 keer gelezen

De PvdA Nissewaard heeft afgelopen dinsdag  kritische opmerkingen gemaakt over middelen, bestemd voor het sociaal domein, die niet zijn besteed. De gemeente heeft drie miljoen euro overgehouden op het gebied van de WMO en negen ton op het gebied van de Jeugdhulp.

Hoewel de overige partijen deze onderbesteding zien als een welkome meevaller, vindt de PvdA het zeer onwenselijk dat ouderen worden gekort op hun huishoudelijke hulp en de gemeente fors bezuinigt op het collectief vraagafhankelijk vervoer terwijl er wel geld voor is. PvdA-raadslid Dorothé Kieboom heeft meerdere keren aandacht gevraagd voor deze kwestie, maar volgens de gemeente was er destijds geen sprake van een onderbesteding. Fractievoorzitter Wouter Struijk heeft afgelopen dinsdag het college opgeroepen hiervan te leren en eventuele onnodige kortingen te heroverwegen. Daarnaast riep Struijk zijn collega's op niet alleen te kijken naar de cijfertjes, maar vooral ook te beseffen wat maatregelen in de praktijk betekenen voor de mensen.

Het college van de gemeente Nissewaard gaf in haar reactie toe dat het vorig jaar conservatief had begroot vanwege onzekerheden over de beschikbare budgetten. Nu er meer duidelijkheid is over de financiële consequenties van het nieuwe beleid, zegt het college hier in de toekomst rekening mee te zullen houden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant