GHVV toont direct ambitie. Fotografie: Peter de Jong.
GHVV toont direct ambitie. Fotografie: Peter de Jong.

GHVV ’13 zet meteen de toon in vierde klasse

Sport 953 keer gelezen

Heenvliet- GHVV '13 heeft in de allereerste competitiewedstrijd na de fusie tussen PFC en Bernisse meteen haar ambities bloot gesteld door de derby tegen SV Simonshaven met een klinkende 9-1 (2-0) overwinning te bekrachtigen.

'We hebben voor een vierdeklasser een aardig elftal', wilde winnend trainer John Stougje met hoogvliegers als Rockanje, Poortugaal, SCO '63 en Hekelingen niet al te hoog van de toren blazen. 'De eerste grote tegenvaller was het wegvallen van spits Berry de Ridder, die al na vijf minuten spelen in de eerste oefenwedstrijd tegen Meeuwenplaat zijn kruisband afscheurde en het de vraag is of hij dit seizoen nog wel in actie kan komen. Plezierig is dan weer de meevaller met Roy Buisman uit het derde elftal van PFC, die zijn draai als spits helemaal heeft gevonden. Roy was de hele voorbereiding al productief en scoorde tegen Simonshaven vier keer. Voorin zit het met het scorend vermogen wel goed, maar verdedigend zijn we nog wat zoekende. Kijk, we zijn met een nieuwe enthousiaste groep begonnen. Iedereen is positief, de sfeer is goed en de groep heeft de ambitie om wedstrijden met de wil te willen winnen. We hebben het goede spel en de bekerresultaten tegen Pernis (6-4), Stellendam (3-1) en SVV (4-1) in de eerste competitiewedstrijd meegenomen. We hadden na de 8-1 oefennederlaag tegen Zuidland nog wat recht te zetten en dat is goed gelukt', aldus John Stougje. Voor verliezend collega Richard van der Werf is er nog veel werk aan de winkel. 'We zijn aan het einde van het seizoen veel kwaliteit kwijt geraakt. Daarbij hebben we vanwege blessures en vakanties een belabberde voorbereiding gehad. We zullen de voorbereiding tijdens de competitie moeten doortrekken tot eind september en zien dan wel waar we uitkomen. We hebben het overigens in de eerste helft met enkele kansjes nog niet zo slecht gedaan tegen GHVV, dat ik trouwens hoge titelkansen toedicht. Door wat wisselingen hing de ploeg in de tweede helft als los zand aan elkaar. Maar heb ik eenmaal weer de beschikking over een voltallige selectie, dan zie ik het echt niet somber in.' Roy Buisman (4 keer), Marc Althusius (2 keer), Dennis Poldervaart, Jimmy Donkers en Danny Poldervaart (allen 1 keer) scoorden de Heenvlietse treffers en Bas Moree doelpuntte tegen.

GHVV '13: Erwin van Trigt; Evert-Jan Schoenmakers, Sander de Bloeme (33. Mike Coppens), Roman Pardon, Jean Paul Kers; Dennis Poldervaart (56. Jimmy Donkers), Jelle Wolters, Jordy Breestraat; Danny Poldervaart, Marc Althusius (63. Vincent Schoordijk); Roy Buisman.

SV Simonshaven: Johan van Es; Nick Veraart, Sander van Dongen, Desley Hermsen (46. Brian Wildtschut), Alex Weeda; Sven Jeurissen (60. Danny Verweij), Yoran Belder, Bas Moree; Silvester Mirer, Jeroen de Kruik, Richard van Driel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant