Afbeelding

Gezamenlijke bijeenkomst verbindt christelijk en openbaar basisonderwijs

Actueel 74 keer gelezen

Dordrecht - Op donderdag 25 augustus was de aftrap van een eerste gezamenlijke directiebijeenkomst van onderwijsgroep voor openbaar onderwijs PRIMOvpr, stichting Samenwerkingsscholen op Voorne-Putten  en de christelijke scholenvereniging VCO De Kring. Ook waren de raden van toezicht en bestuur vertegenwoordigd.  Vanuit het gezamenlijke doel om kinderen in de regio Voorne-Putten goed onderwijs te bieden, openden de bestuurders de bijeenkomst die in het teken stond van veranderingen in het onderwijs. Zo deelden toezichthouders, bestuurders en schooldirecteuren van 29 basisscholen hun kennis en ervaring rondom: ICT-middelen, leesonderwijs, IKC-ontwikkelingen (Integraal Kind Centrum) en de zogeheten  samenwerkingsschool.

De bijeenkomst die een informeel karakter had, werd gehouden in het aantrekkelijke Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Vier schooldirecteuren verzorgden vanuit hun eigen praktijksituatie  een korte presentatie over onderwijsvernieuwing en de veranderaanpak.  Dat deden ze door informatie te geven over de situatie, de benadering en de gevraagde veranderingen. Daarna werd nadrukkelijk de dialoog opgezocht, zodat er inzicht werd verkregen in elkaars gedachtegoed.   

Een van de deelnemers zegt: "Een zeer nuttige bijeenkomst. Je merkt dat kinderen opgroeien in een wereld die snel verandert. Dat vraagt om nieuw onderwijs. Dat hoeven niet altijd revolutionaire uitvindingen te zijn. Het kan ook gaan om een nieuwe manier van combineren van al bestaande instrumenten of werkwijzen. Het is interessant om te zien hoe iedere school daar volop mee bezig is. Een veranderproces vraagt om maatwerk. Op zo'n dag krijg je veel ideeën aangereikt die van plaats tot plaats en van school tot school van elkaar verschillen." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant