Peter Wubben met naast zich assistenttrainer Cees van Sintmaartensdijk zegt na twee goede seizoenen met zijn selectie voor het hoogst haalbare te willen gaan. Foto Peter de Jong.
Peter Wubben met naast zich assistenttrainer Cees van Sintmaartensdijk zegt na twee goede seizoenen met zijn selectie voor het hoogst haalbare te willen gaan. Foto Peter de Jong.

Spijkenisse gaat voor hoogst haalbare

Sport 454 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse is het na de twee voorbije seizoenen aan zijn stand verplicht om zich in de komende voetbaljaarging 2016/'17 in de hoofdklasse A weer te gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen.

Dan Rolandus

'We zijn in de breedte sterker geworden, het niveau is omhoog gegaan, maar of dit alles toereikend is zal moeten blijken in de competitie', geeft Peter Wubben aan dat de concurrentie in deze sterke afdeling groot zal zijn. 'Noordwijk is voor mij de gedoodverfde titelkandidaat nummer één. Noordwijk en Quick Boys hadden vorig seizoen een straatlengte voorsprong op de nummer drie. Noordwijk liet zich in de nacompetitie echter verrassen door ASWH. We pakten na de promotie meteen een periodetitel en vorig jaar werden we vijfde, dus gaan we het seizoen in met als doelstelling meedoen voor de bovenste plaatsen.' Spijkenisse heeft de oefensessie tegen Capelle (2-1), Hekelingen (1-5), Heerjansdam (1-5) en Nieuw-Lekkerland (5-2) allen afgesloten met een overwinning. Alleen de wedstrijd tegen IJsselmeervogels werd door een strafschop met 1-0 verloren. 'We hebben zowel tegen Capelle als IJsselmeervogels een goede wedstrijd gespeeld met veel druk naar voren.'

Stabiliteit
'De focus ligt dit seizoen om het aantal tegentreffers in mindering te brengen', gaat Peter Wubben, die aan zijn vijfde seizoen bij Spijkenisse begint, verder. 'Vorig jaar gingen we het seizoen enigszins vrijblijvend in door ons met aantrekkelijke voetbal en zonder druk in het linker rijtje te spelen. We willen dit seizoen resultaat gerichter aan de slag gaan. Hoe hoger je komt, hoe zorgvuldiger je in de facetten van het spel zal moeten zijn. Aan de andere kant hebben we nog stappen te zetten in het creëren van kansen, zullen dus in het totaalplaatje stabieler moeten worden.' Wubben is content met de huidige selectie en zijn nieuwkomers Mohamed Houdoe (LRC), Tom den Boer (Heinenoord), Michael van Dommelen (ASWH), Danny Groos (ADO Den Haag), Ralf van der Meer (SC Botlek), Dustin Mijnders (Telstar), Glenn Rijsdijk (A-jeugd) en Vincent Verbond (Huizen). 'Houdoe heeft als centrale verdediger laten zien dat hij zowel in verdedigend opzicht als aan de bal veel rust geeft. Tom de Boer is na een aantal jaren weer terug bij Spijkenisse. Hij nam van Heinenoord een blessure mee, maar is nu weer volop in training. Michael van Dommelen is buitencategorie, die te kennen heeft gegeven mee te helpen om Spijkenisse naar een hoger plan (derde divisie, DR) te willen brengen. Michael is heel gedreven, positief aanwezig en heeft het niveau waar de club naar toe wil. Ralf van der Meer is ook weer terug bij Spijkenisse, is fit, maakt een gedreven indruk om een plekkie in de selectie te veroveren. Danny Groos is een grote stevige jonge verdediger van 19 jaar met veel techniek en inzicht. Dustin Mijnders komt oorspronkelijk van Goeree-Overflakkee en kwam via mensen uit de club bij Spijkenisse. Dustin speelde voor Willem II en Telstar, is als verdediger kopsterk, sterk in de duels en heeft een drang naar voren. Glenn Rijsdijk komt over uit de jeugd. Hij heeft als linksback een sterke indruk achter gelaten. Vincent Verbond is een linksbenige ervaren centrale verdediger uit Rotterdam, die zichzelf heeft aangemeld. Hij kwam eerder uit voor Quick Boys en Huizen.' Hoewel Peter Wubben kan beschikken over een brede selectie met een sterke "bank" heeft de trainer toch ook enkele zorgen, zoals met Shane van den Hengel, die nog altijd kampt met een hamstringblessure en Tim van der Lijn, die onlangs een kruisbandoperatie heeft ondergaan. 'Met Shane wordt het aankijken, ben er niet zo gerust op en Tim heeft met zijn revalidatie nog een lange weg te gaan.' Spijkenisse opent het voetbalseizoen 2016/'17 met een thuiswedstrijd tegen titelfavoriet Noordwijk. De aanvang op het sportpark Jaap Riedijk is om 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant