Afbeelding

Straatracers aangehouden op Schenkelweg

Politie 176 keer gelezen

Spijkenisse - Op vrijdag 5 augustus hebben medewerkers van het Team Verkeer Rotterdam korte metten gemaakt met twee straatracende voertuigen op de Schenkelweg in Spijkenisse.

De medewerkers hoorden de twee voertuigen hard aan komen rijden en, eenmaal in beeld, zagen zij dat de racende voertuigen het overige verkeer met een groot snelheidsverschil inhaalden en elkaar te snel af probeerden te zijn. Beide bestuurders zullen zich op een later moment moeten verantwoorden voor hun gedrag. Overigens is de maximale straf voor straatracen (artikel 10 van de Wegenverkeerswet 1994), een gevangenisstraf van maximaal twee maanden of een geldboete van de tweede categorie (€ 4100,00).

Later op de avond werd op de Maaswijkweg in Spijkenisse een korte snelheidscontrole gehouden gericht op excessieve snelheidsovertredingen. Hierbij werd een bestuurder gecontroleerd op een snelheid van 114 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en in overleg met de Officier van Justitie is het voertuig in beslag genomen. De bestuurder is aangemeld bij het CBR.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant