Het inhijsen  van de grote schuif is voorlopig uitgesteld. Foto's: René Bakker
Het inhijsen van de grote schuif is voorlopig uitgesteld. Foto's: René Bakker

Inhijsen grote schuif Hartelkering uitgesteld

Actueel 108 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen is een eerste poging gedaan om de onlangs geconserveerde en gereviseerde grote schuif van de Hartelkering terug te plaatsen. Vanwege een technische storing aan één van de hijsbokken kon niet op tijd worden begonnen met het inhijsen, zodat het werk tot nader order is uitgesteld.

Het inhijsen moet gebeuren met opkomend tij, zodat de waterstand hoog genoeg is tijdens de meest kritieke hijwerkzaamheden. Eind april zijn de kleine en grote schuif als ook de hefcilinders voor het eerst sinds 20 jaar uit hun constructie gehesen. De schuiven van de Hartelkering zijn van staal en daarom gevoelig voor roest. Ze hebben een nieuwe beschermende verflaag gekregen. Omdat het onderhoudswerk niet op locatie kon plaatsvinden, zijn de onderdelen met speciaal water- en wegtransport naar Krimpen aan de IJssel en Boxtel gebracht.

Na het terugplaatsen zal Rijkswaterstaat de onderdelen uitgebreid testen, om zo te zorgen dat de Hartelkering weer ruim op tijd klaar is voor het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. Om ervoor te zorgen dat Nederland droge voeten houdt tijdens storm en hoog water, werkt Rijkswaterstaat continue aan onze stormvloedkeringen. De Hartelkering vormt samen met de Maeslantkering de Europoortkering, welke 2 miljoen mensen in Zuid-Holland tegen stormvloeden vanuit beschermt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant