Diamanten echtpaar Van Trigt werd gefeliciteerd door locoburgemeester Dijkman. Foto: Anita Tempelman
Diamanten echtpaar Van Trigt werd gefeliciteerd door locoburgemeester Dijkman. Foto: Anita Tempelman

Paar sloeg trouwaanbod burgemeester af

Actueel 274 keer gelezen

Spijkenisse – Vorige week feliciteerde locoburgemeester Dijkman, bruidspaar van Trigt-Monster met hun diamanten huwelijk. Het paar ging zestig jaar geleden lopend naar het gemeentehuis in Hekelingen, dat op een steenworp afstand van het ouderlijk huis van de bruid stond.

Op de Mulo waar Jannie op school zat, was een toneelclub. Jannie was inspiciënt, iemand die zorgt voor alle spullen op het toneel, bij de groep. De leraar die de toneelgroep leidde vroeg Jannie bij toneelclub de 'Putse Spelers' lid te worden, waar ook Piets zus speelde. Zij vond toneelspelen ook wel iets voor haar broer en vroeg hem een keertje mee, waarna Jannie en Piet elkaar ontmoetten. Toen toenmalig burgemeester Bliek een keer aanwezig was bij een uitvoering van de toneelclub en hem ter ore kwam dat het stel trouwplannen had, bood hij spontaan aan hen te trouwen. 'Beetje pijnlijk, want we hadden al afgesproken dat Jannie's nicht, die trouwambtenaar was, ons zou trouwen', vertelt meneer Van Trigt. Het jonge paar ging inwonen bij de vader van Jannie aan de Schoollaan.

Super en HAL
Piet werkte destijds als administratief medewerker bij Van Melle en later op de Super. Daar deed hij eveneens administratief werk, werd er later planner en ging toen hij 58 was met vervroegd pensioen. De Mulo waar Jannie op zat aan de Vredehofstraat in Spijkenisse, verhuisde naar een nieuw gebouw aan de M.A. de Ruijterstraat. Het nieuwe pand werd door Koningin Juliana geopend en aan Jannie en twee medescholieren werd gevraagd als cadeau voor de prinsessen zakdoekjes te borduren. Na de Mulo ging Jannie werken bij bij de betonfabriek, leerde voor steno typiste en ging zodanig aan de slag op het kantoor van de Holland Amerika Lijn, nu hotel New York.

Muzikaal
Na te hebben ingewoond betrok de familie Van Trigt een flat in Spijkenisse. De flat werd daarna verruild voor een huis aan de Kastanjestraat waar ze 37 jaar woonden. Ondertussen werden zoon Peter en dochter Else geboren. Mevrouw Van Trigt volgde later een opleiding tot coupeuse en lerares naaien, ging daarna naailessen geven in buurthuizen en later ook bij haar thuis. Piet en Jannie zongen samen vanaf de oprichting, bij Gemengd Koor Spijkenisse. De uit een zeer muzikaal gezin afkomstige Jannie bleef er 35 jaar lang lid, Piet zingt er nog steeds met veel plezier en zingt ook nog bij een mannenkoor in Schiedam. Vakanties gingen nooit al te ver van huis, maar toen het stel met hun inmiddels volwassen kinderen eens naar Zweden reisden kon het besproken vakantiehuisje 's avonds laat niet worden gevonden. 'We besloten in de auto wat te slapen tot bij licht verder gezocht kon worden. De volgende morgen werden we op een begraafplaats tussen de grafzerken wakker.' Geven en nemen is ook het motto van dit nog altijd gelukkige paar, dat inmiddels drie volwassen kleinkinderen heeft.Vanwege vakanties wordt pas volgende maand de diamanten bruiloft met een etentje gevierd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant