Tess, helemaal links op de foto
Tess, helemaal links op de foto

Tess voor 1 dag een echte musicalster!

Actueel 181 keer gelezen

Spijkenisse - Donderdag was het een speciale dag in het AFAS Circustheater Scheveningen voor de 10 prijswinnaars van de Disney actie, waaronder de 9-jarige Tess uit Spijkenisse.

In de maand mei organiseerde Disney samen met de musical Beauty and the Beast een prijsvraag. Deelnemers moesten een filmpje insturen waarin ze een stukje van het nummer Kom Erin deden. Op een speciale website konden ze daarvoor zang, dans en speltips bekijken van Anouk Maas, Tony Neef en Marcel Visscher; respectievelijk Belle, Lumiere en Gaston in de musical. Diezelfde drie vormden ook de jury die uiteindelijk de tien winnaars koos.

De tien winnaars mochten gisteren voor één keer naar binnen via de artiesteningang. Na een backstage rondleiding langs o.a. het kledingatelier, de visagieruimte, de repetitieruimte, kleedruimtes en het toneel met haar coulissen was het tijd voor workshops. Deze werden ook weer gegeven door Anouk Maas (zang), Marcel Visscher (dans) en Tony Neef (spel). De kinderen werkten aan het nummer Belle uit de voorstelling Beauty and the Beast. Ze hadden zelf kostuums meegenomen in de stijl van de voorstelling. Uiteindelijk traden ze samen met een aantal acteurs uit de voorstelling op in het echte decor. In de zaal trotse familieleden en vrienden, maar ook de rest van de cast van de voorstelling. Ze beloonden de jonge helden na afloop van het nummer met een luid applaus.

Moe maar voldaan wachtte de tien winnaars nog meer moois. Samen met hun gasten werden ze namelijk uitgenodigd voor een diner en het theater waarna ze ook de show mochten bezoeken. Nu stond de echte cast weer op het toneel en zaten de tien prijswinnaars in de zaal. En hun applaus? Dat was zo mogelijk nog luider!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant