Peter Hoek kijkt alweer uit naar de start van het voetbalseizoen. Archieffoto: Peter de Jong
Peter Hoek kijkt alweer uit naar de start van het voetbalseizoen. Archieffoto: Peter de Jong

Peter Hoek (SCO'63) kijkt uit naar nieuw seizoen

Actueel 281 keer gelezen

Spijkenisse – Nog tien dagen en dan gaat voor de spelers van SCO'63 het nieuwe seizoen van start met de eerste training. Bij de club uit Spijkenisse, staat Peter Hoek voor het tweede jaar voor de groep. De vierdeklasser wil meer bereiken dan afgelopen seizoen.

De 53-jarige oefenmeester uit Barendrecht vond het fijn dat in de zomer even het spelletje stil lag, maar nu gaat het toch alweer kriebelen. 'Ik verlang er alweer naar. Het EK was ook al niet veel. Dan is er veel commentaar op de vierde klassers, maar het niveau van het afgelopen EK Voetbal verschilde niet veel', zegt Hoek vastberaden.

Goed bevallen
Afgelopen seizoen had Peter Hoek op meer gehoopt maar realistisch is hij achteraf wel. 'Het afgelopen seizoen is het mij prima bevallen bij SCO'63. Zoals iedereen heeft kunnen zien, hebben we best als team wel een paar steken laten vallen. Uitstekende wedstrijden werden afgewisseld met minder goede duels. Ik had liever wat hoger gestaan aan het einde van de competitie. Je eindigde uiteindelijk wel waar je thuis hoort. We hadden ook niet altijd de juiste kwaliteiten tot onze beschikking. Toch heb ik er een heel positief gevoel over', blikt Hoek terug op het afgelopen seizoen.

Kwaliteit verloren en gekomen
Ondanks dat er straks een groep ontstaat van 53 man, die moeten gaan uitmaken wie er in het eerste, tweede of derde elftal gaan spelen, zijn er ook een aantal jongens vertrokken. "Onze doelman Mehmet Kar is een aderlating, die vertrekt naar Spartaan '20. Daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch als een aantal jongens hogerop gaan spelen zoals Walid Ahmed bij en Jeandré Andrea die zelfs tweede klasse gaat spelen. Je moet als speler altijd voor het hoogste gaan. De mannen die vertrekken paste ook echt bij de club', zegt de oefenmeester. Toch is men er in geslaagd om zich flink te versterken. 'We hebben in Dennis Bredius een uitstekende keeper. Hij komt over van Vlotbrug, maar ik ken hem nog uit de tijd bij Nieuwenhoorn. Voor het publiek zal Nigel Wilschut de grootste naam zijn die ons komt versterken. Hij komt over van DBGC. Hij wilde weer graag in Spijkenisse komen voetballen. Ik ken zijn vader nog van mijn tijd als assistent bij Francis Janse bij PFC. De meeste nieuwe mensen hebben zich overigens spontaan zelf gemeld omdat vrienden bij ons spelen. Ook Raymond Berkman komt weer bij SCO'63 spelen, nadat hij een aantal seizoen bij OHVV heeft gespeeld', vervolgt Peter Hoek zijn verhaal.

Fantastische competitie
Komend jaar speelt SCO'63 weer in een competitie die veelal van Voorne Putten komen. 'Ik denk dat wij een fantastische competitie. Zoveel ploegen uit de regio die tegen elkaar kunnen spelen. Ik hou er niet van om vooraf te zeggen waar ik ga eindigen. Dat kun je nu niet, want de nieuwe jongens heb ik nog niet gezien. We hebben 53 man straks en het wordt lastig om iedereen tevreden te houden. Iedereen krijgt bij mij een eerlijke kans en ik moet ervoor zorgen dat het een hecht team gaat worden. Bij mij is het altijd zo dat de beste spelers in het veld zullen staan', zegt Hoek resoluut.

Voorbereiding
Volgende week donderdag, 28 juli, start de voorbereiding voor de Spijkenissers. 'We spelen vervolgens op 4 en 6 augustus op het Spijkenisse toernooi tegen SC Botlek en Spijkenisse. Daarnaast heb je dan nog ons eigen Dolf Stolk toernooi. In de beker treffen wij Goudwaardse Boys, Victoria '04 en WFB. Dat zie ik vooral ook als oefenduels, die we serieus gaan spelen. Laat het seizoen maar komen', besluit Hoek. De competitie start voor SCO'63 op 3 september tegen BZC/Zuiderpark. De eerste Nissewaard derby is op 24 september tegen GHVV'13.

Alex Hordijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant