Diamanten bruidspaar Van Trigt werd gefeliciteerd door locoburgemeester Dijkman. Foto: Anita Tempelman
Diamanten bruidspaar Van Trigt werd gefeliciteerd door locoburgemeester Dijkman. Foto: Anita Tempelman

Aanstaand paar sloeg trouwaanbod burgemeester af

Actueel 249 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag feliciteerde locoburgemeester Dijkman, Jannie en Piet van Trigt-Monster met hun diamanten huwelijk. Het paar trad precies zestig jaar geleden in Hekelingen in het huwelijk. Jannie en Piet gingen destijds lopend naar het gemeentehuis dat op een steenworp afstand het ouderlijk huis van de bruid aan de Schoollaan stond.

Het stel leerde elkaar kennen bij toneelclub de 'Putse Spelers'. Op de Mulo in Spijkenisse waar Jannie op school zat, was een toneelclub. Jannie was inspiciënt, iemand die zorgt voor alle spullen op het toneel, bij de groep. De leraar die de toneelgroep leidde vroeg Jannie dit ook bij de 'Putse Spelers' te doen. De zus van Piet speelde ook bij die toneelclub. Zij vond het toneelspelen ook wel iets voor haar broer en vroeg hem een keertje mee.

Waarom Jannie en Piet het aanbod van toenmalig burgemeester Bliek om hen te trouwen afsloegen, hoe de familie ooit tijdens een vakantie wakker werd tussen de grafzerken op een Zweedse begraafplaats en hoe het hen in 60 jaar huwelijk verging, leest u volgende week in Groot Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant