Roofvogels en spelletjes lokten veel kinderen en ouders naar het Zomerplein. Foto's Henk Merriënboer
Roofvogels en spelletjes lokten veel kinderen en ouders naar het Zomerplein. Foto's Henk Merriënboer

Grote belangstelling op het eerste Zomerplein

Actueel 319 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag is op het Marktplein naast de Dorpskerk, het eerste Zomerplein van het vakantieseizoen van start gegaan. De belangstelling was groot. Enkele honderden kinderen, ouders en grootouders waren op dit spektakel afgekomen. Het goede weer van vanmiddag heeft daar zeker bij geholpen.

Op het plein waren allerlei activiteiten uitgezet. Zandbakken voor de allerkleinsten, kleurtafels voor de wat grotere kinderen en  een pannaveldje, boogschieten en een dobbelspel. Bovendien kon men deelnemen aan een bootcamp of een kijkje nemen in de dierenambulance. 'De gemeente Nissewaard heeft dit tot stand kunnen brengen in nauwe samenwerking met De Boekenberg en het Milieuhuis', aldus Debbie Teitsma namens de bibliotheek.

Leerzame roofvogel show
Naast eerder genoemde activiteiten werden deze middag twee roofvogel shows gegeven. Valkenier Ruben van Maaren wist op een leuke en leerzame manier het publiek, van jong tot oud, te boeien. Zijn speelse uitleg en heldere manier van presenteren maakte veel duidelijk over het gedrag van de vogels. Van woestijn buizerd tot raaf, van kauw tot gier, het was een gefladder van jewelste. Zeer de moeite waard.

Nog twee Zomerpleinen
Voor alle mensen die dit eerste Zomerplein hebben gemist zijn er nog twee kansen om het Zomerplein te beleven. Op 3 augustus is er een Zomerplein in winkelcentrum Waterland en op 17 augustus bij plein Robbie aan de Frans Halsstraat (Noord).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant