Er zijn ook leuke activiteiten op het gebied van natuur, zoals een tocht met de fluisterboot
Er zijn ook leuke activiteiten op het gebied van natuur, zoals een tocht met de fluisterboot

Zomerscholen binnenkort weer van start!

Actueel 207 keer gelezen

Spijkenisse - Deze zomer worden er in Spijkenisse weer Zomerscholen georganiseerd. De twee Zomerscholen in De Akkers en Centrum/Noord zullen in totaal rond de zestig leerlingen op een persoonlijke en leuke manier voorbereiden op het volgende schooljaar. Na vorig jaar waren alle betrokken partijen zeer gemotiveerd om de Zomerschool dit jaar weer voort te zetten.

Tijdens de Zomerschool krijgen de kinderen een week lang intensief les waarbij de nadruk ligt op het oplossen van knelpunten, het verbeteren van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van talenten. 's Morgens volgen de kinderen in kleine klasjes een lesprogramma op het gebied van taal en rekenen. In de middag trekken ze met z'n allen erop uit voor leuke activiteiten op het gebied van natuur, sport en cultuur. Denk hierbij aan de Kinder Vakantie Spelen, een sportdag of een tocht met de fluisterboot.

Wethouder Kees Dijkman: "Zes weken zomervakantie is voor veel kinderen best een lange tijd. De kennis die in het schooljaar opgedaan is kan tijdens de vakantie bij de leerlingen wegzakken. De Zomerschool blijkt elk jaar weer een mooie en leuke gelegenheid om de lesstof van het afgelopen jaar op te frissen, zodat een stevigere start in het nieuwe schooljaar gemaakt kan worden."

Dit derde jaar is het laatste pilotjaar van de Zomerschool, waarna gekeken zal worden of de Zomerschool een structurele invulling kan krijgen binnen de gemeente Nissewaard. De Zomerschool wordt vanuit het onderwijsachterstandenbeleid ingezet om onderwijsleertijdverlenging te realiseren. Als het aan de kinderen ligt, is er elk jaar Zomerschool; zij zijn elke keer razend enthousiast. De Zomerschool kost de ouders niets maar is niet geheel vrijblijvend, aanwezigheid van de kinderen is wel verplicht.

De Zomerscholen De Akkers en Centrum/Noord vinden plaats in de week van 8 augustus en zijn op vrijwillige basis toegankelijk voor leerlingen die na de vakantie in groep 6 of 7 zitten. Net als vorig jaar zijn de deelnemende basisscholen De Bron, Het Baken, De Toermalijn, De Akkers, De Rank en Jan Campert. De Zomerscholen vinden plaats in de gebouwen van De Toermalijn en de Jan Campert. Ook SKS Alles Kids werkt mee aan de Zomerschool. Zij verzorgen voor de kinderen een gezonde lunch tussen de middag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant