In Zeeland was het afgelopen weekend ook raak met zes jongeren. (Foto: politie Walcheren)
In Zeeland was het afgelopen weekend ook raak met zes jongeren. (Foto: politie Walcheren)

Jongen met imitatievuurwapen bijna neergeschoten

Actueel 130 keer gelezen

Rotterdam - Agenten hebben maandagavond 11 juli opnieuw hun vuurwapen getrokken om een 15-jarige jongen met een nepvuurwapen aan te houden. De politie wil jongeren waarschuwen voor het gevaar van imitatievuurwapens.

Gisteravond brachten twee jongeren zichzelf in levensgevaar in onze regio toen zij met een imitatiewapen speelden en de instructies van agenten niet opvolgden. De agenten reageerden aan het einde van de middag op een melding van een reiziger in de trein van Venlo naar Rotterdam. Deze had in de trein twee jongens met een pistool gezien en belde de politie. Op station Rotterdam Centraal aangekomen verlieten de twee de trein en begaven zich richting het centrum van de stad. Op basis van het doorgegeven signalement wisten gewaarschuwde agenten de jongens te vinden.

Bijna neergeschoten
Op het Kruisplein zagen de jongens de agenten en zetten het direct op een lopen. Een van hen vluchtte een straat in en verschool zich daar achter een auto. In de veronderstelling dat ze met een echt pistool te maken hadden, trokken de agenten hun vuurwapen. Toen de jongen opnieuw vluchtte, wilden de agenten hem neerschieten. Vanwege het winkelend publiek en het gevaar onschuldige mensen te raken, zagen de agenten hier op het laatste moment van af. De jongen wist tussen het winkelend publiek weg te komen, maar kon korte tijd later op de Korte Lijnbaan alsnog worden aangehouden. Bij de jongen, afkomstig uit Venlo, troffen de agenten een imitatievuurwapen aan. De andere jongen wist te ontkomen. De ouders van de aangehouden jongen zijn in kennis gesteld, waarna de jongen is heengezonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant