Afbeelding

Warme lucht uit Florida op weg naar Nissewaard

Actueel 110 keer gelezen

Nissewaard - In onze regio begint vandaag de zomervakantie en we vallen met de neus in de boter. Een vleugje warmte, van oorsprong helemaal vanuit Florida, komt onze kant op. Volgens MeteoGroup lopen de temperaturen hoog op dit weekend, met meest droge dagen en zonnige perioden.

Onder invloed van een hogedrukgebied is de afgelopen dagen lucht op transport gezet, vanaf Florida over de Atlantische Oceaan richting onze omgeving. Onderweg koelde de lucht wel wat af, maar bleef vrij warm en vochtig. Zo wordt het komend weekend in Nederland zomers warm en vooral zondag kan het broeierig aanvoelen. Dan worden ook de hoogste temperaturen bereikt van 25 tot 29 graden. Alleen aan zee is het iets minder warm.

Snel verbranden
De luchtsoort is wel vochtig waardoor ook wolkenvelden ontstaan die de zon geregeld dwars kunnen zitten. Ook zou er lokaal een onweersbui kunnen vallen. Op de zonnige momenten is de zonkracht sterk, met een UV-Index 7.

Avondterrasje
In de avonden blijft het nog lang aangenaam, met rond 22.00 uur nog temperaturen van 18 of 19 graden aan zee en circa 20 graden in het binnenland. Ideaal om 's avonds de barbecue aan te steken of om nog een terrasje te pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant