Fase 8 gaat van start. Foto's: René Bakker.
Fase 8 gaat van start. Foto's: René Bakker.

Eerste paal fase 8 Het Land de grond in

Actueel 510 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag sloegen toekomstige bewoners Rosemarie en Sebastiaan Hagesteijn de eerste paal van hun januari van dit jaar gekochte twee-onder-een kapwoning  in bouwfase 8 van Het Land. Op de bouwplaats, waar veel van de toekomstige bewoners van de allemaal verkochte 26 woningen in dit deelplan aanwezig waren, bleek de eerste bijna 20 meter lange heipaal klaar te liggen voor bouwnummer 227; de nieuwe woning van de 30-jarige Rosemarie en 36-jarige Sebastiaan.

'Eindelijk kunnen jullie beginnen met het uitzoeken van keuken en badkamer en gaat het nu echt beginnen', vertelde wethouder Mourik die bij de feestelijke aftrap van de bouw aanwezig was. Veel toekomstige bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om op de bouwplaats of tijdens de borrel na in de nabij gelegen horecagelegenheid, kennis te maken met buren en buurtgenoten. Opvallend was daarbij dat alle kopers jonge gezinnen of starters zijn. Alle kopers kregen een miniatuur chocoladenhuis als aandenken overhandigd.

Zonnepanelen
Fase 8 wordt gebouwd door Dura Vermeer Bouw en is in het hart van Het Land gelegen. Het bouwbedrijf dat samen met Ballast Nedam Bouw en Vorm Ontwikkeling de ontwikkelingscombinatie V.O.F. Dijkzone vormt, bouwt fase 7 tot en met 12 in Het Land. Het Land is een onderdeel van De Elementen dat geheel door V.O.F. Dijkzone ontwikkeld wordt. Elke nieuwe fase wordt weer doorontwikkeld volgens de nieuwste eisen en ontwikkelingen gebouwd. Alle huizen in fase 8, rijwoningen en twee-onder-een kappers, krijgen zonnepanelen. De huizen zullen waarschijnlijk in het tweede kwartaal van het volgend jaar worden opgeleverd en zijn gesitueerd aan de Adriaan Prinslaan en Willem Hoogenhoeklaan.

Fase 10 vervroegd
Ook alle 30 woningen van de enige tijd in de verkoop gegane fase 9 staan onder optie. Fase 10 is nog in ontwikkeling maar zal door de grote belangstelling waarschijnlijk vervroegd, komend najaar, in de verkoop komen. Tevens is de ontwikkelingscombinatie druk bezig met de voorbereidingen van de ontwikkeling van het havengebied. In de herfst zal daarvan waarschijnlijk een sneakpreview worden getoond. De stagnatie in de verkoop lijkt definitief tot een einde te zijn gekomen. Voor het type jaren dertig woningen in Het Land is veel belangstelling; de woningen gaan als warme broodjes van de hand. 
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant