Wethouder was even keeper. Foto's: René Bakker.
Wethouder was even keeper. Foto's: René Bakker.

Sportinstuifseizoen afgesloten in de Akkers

Actueel 675 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag is de laatste sportinstuif van dit schooljaar in sporthal de Akkers afgesloten. Dit werd op een feestelijke manier gedaan, met wethouder Martijn Hamerslag als hoofdgast.

Voor deze gelegenheid waren allerlei extra sport- en spelattributen in de hal opgesteld. Luchtkussens waar de kinderen konden basketballen of honkballen, maar ook een 'hoepelwerpkussen' en een 'mikkussen'. Daarnaast kon men sjoelen, kleuren, badmintonnen, elastieken, voetballen en nog veel meer activiteiten beoefenen.

Meer dan 65 kinderen
Ruim 65 kinderen tussen vijf en twaalf jaar, hadden de moeite genomen om naar de sporthal te komen. Bij de entree werd een stempelkaart uitgereikt door Hanna, één van de vrijwilligers van de stichting Konnekt. Hiermee konden de kinderen allerlei activiteiten aflopen om tenslotte als beloning een appel, een banaan en een glaasje ranja te nuttigen.

Wethouder als doelman?
Natuurlijk mocht de wethouder niet achterblijven met het doen van een activiteit. De kinderen op het voetbalveldje mochten allemaal een strafschop nemen, terwijl hij als doelman fungeerde. 'Niet echt mijn ding, geloof ik. Ik voetbal liever', gaf de wethouder als commentaar na de laatste strafschop.

Niet stilzitten in de vakantie
Als de kinderen uitgespeeld waren kregen ze bij vertrek een folder mee waarin de activiteiten vermeld stonden tijdens de schoolvakantie. 'De kinderen hoeven vanaf nu niet stil te zitten. Er zijn allerlei activiteiten in de gemeente Nissewaard in de vakantie. Via www.actiefnissewaard.nl kan men informatie krijgen over dingen die er te doen zijn', aldus Daisy Smit, combinatiefunctionaris sport van de gemeente Nissewaard. Ook kunnen kinderen voor activiteiten terecht in de Buurthuiskamer Zuidwest aan de Lenteakker 5c.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant