De Marckenburgh krijgt tijdelijke bewoners. Foto: Woonzorg.nl
De Marckenburgh krijgt tijdelijke bewoners. Foto: Woonzorg.nl

Tijdelijke bewoning Marckenburgh

Actueel 598 keer gelezen

Spijkenisse - De Marckenburgh, eigendom van Woonzorg Nederland, staat al een poosje leeg. Op termijn wil Woonzorg Nederland dit pand slopen en nieuwbouw realiseren. Totdat het zover is, kan het pand in het kader van de leegstandswet, gebruikt worden voor tijdelijke bewoning.

De huisvesting is bedoeld voor studenten MBO4, HBO, WO en voor net afgestudeerden, tussen de 18 en 32 jaar. Ook starters komen in aanmerking voor een plek in de Marckenburgh. Onder starters worden afgestudeerden en jonge statushouders verstaan. Hierbij is de instroom van jonge statushouders beperkt tot 10% met een maximum van 14 personen. Livable stuurt er in de gesprekken met de nieuwe bewoners van de Marckenburgh op aan dat ze maatschappelijk betrokken zijn en iets terug doen voor hun omgeving.

Planning
Livable is gestart met de werving van studenten en starters. Ondertussen wordt het gebouw geschikt gemaakt voor bewoning; er komen nieuwe kitchenettes en de elektriciteit, brand- en liftveiligheid worden gecontroleerd en in orde gemaakt. De verwachting is dat binnen een jaar 135 van de 270 woningen zijn verhuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Livable, telefoonnummer (010) 341 44 26.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant