Afbeelding

Spijkenisse nieuwe seizoen hele land door

Sport 240 keer gelezen

Nissewaard – Vandaag maakte de KNVB de nieuwe indelingen voor de nieuwe competitie van het amateurvoetbal bekend. Daarin is opvallend dat er een aantal ploegen uit de regio anders zijn ingedeeld. In de vierde klasse blijft de grote regionale indeling, waarin alle ploegen van Voorne Putten bij elkaar zitten. Voor VV Spijkenisse, dat in de hoofdklasse A actief zal zijn, wordt het reizen naar Brabant, Noord Holland, Zeeland en onze eigen provincie Zuid Holland.

De ploeg van Peter Wubben treft deze competitie Achilles Veen, Ajax, Argon, Breukelen, DFC, Haaglandia, Hoek, Jodan Boys, Noordwijk, RVVH, Sliedrecht, SmitshoekSwift, Ter Leede en Zwaluwen Vlaardingen.

Zuidland
Voor Zuidland zijn er weinig wijzigingen. De ploeg van Adri van Tiggelen is opnieuw ingedeeld in Zuid 1 met ploegen uit Zeeland en de Drechtstreek. Naast Zuidland zijn Almkerk, GRC'14, Heinenoord, Kloetinge, LRC, MZC'11, Nieuw Lekkerland, Oranje Wit, Oude Maas, Rijssoord, SHO, VVGZ en WNC de ploegen die elkaar gaan bestrijden.

SC Botlek
Voor SC Botlek dat opnieuw in de derde klasse D uitkomt zijn er weinig nieuwe ploegen. De formatie van Richard Koutstaal zijn NBSVV, Rhoon, Rozenburg, Rijnmond Hoogvliet Sport, WFB, GOZ, VV Pernis, SSS. Bolnes, Vlotbrug, 's-Gravendeel, SV Charlois en De Jonge Spartaan. Opvallend in deze poule is dat de ploegen van Goeree Overflakkee in deze regio zijn ingedeeld. De laatste jaren streden zij met ploegen uit Zeeland en de Hoekse waard om de prijzen.

Nissewaarders bij elkaar in 4F
In de vierde klasse komt een wens uit van veel ploegen van Voorne Putten om naast de ploegen uit Rotterdam, vooral tegen elkaar in actie te komen. In de vierde klasse F strijden het komende jaar Abbenbroek, GHVV'13 (fusie Bernisse/PFC), SCO'63, Simonshaven, Hekelingen, BZC/Zuiderpark, Egelantier Boys, Kocatepe, Poortugaal, Rockanje, Transvalia ZW, Vierpolders, WCR en Zwartewaal.

Zondag
De enige ploeg uit Nissewaard die nog op zondag voetbalt is OHVV, dat promoveerde naar de tweede klasse. Het team van Rafaël Andrade treft in de komende voetbaljaargang: RVC'33, Spartaan '20, VFC, TOGB, GLZ/Delfshaven, Groeneweg. Donk, Excelsior '20, Antibarbari, Wippolder, SV Charlois, Kocatepe en Xerxes/DZB. De competitie start in het weekend van 3 en 4 september. De schema's worden binnenkort bekend gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant