Foto: René Bakker.
Foto: René Bakker.

Congrescentrum Innovatiekracht aan Plaatweg geopend

Actueel 396 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag werd in aanwezigheid van wethouder Mourik congrescentrum Innovatiekracht geopend. Het toegankelijke en representatieve gebouw is gerealiseerd op de tussen stad en havengebied gelegen landtong aan de Plaatweg en moet dé ontmoetingsplek worden voor bedrijven die duurzaamheid, ecologische ontwikkeling  en innovatie belangrijk vinden.

Begin november vorig jaar werd gestart met de bouw van het futuristische gebouw, waarvan het op grote houten spanten rustende met planten begroeide aflopende dak geheel opgaat in de omgeving. Aan de achterkant kan door de enorme glazen wand worden uitgekeken over het water van het Voedingskanaal. Ondernemer Sam Verwaijen, die een soortgelijk gebouw al eerder bouwde in Klarenbeek, kwam op zijn zoektocht naar een locatie in de Randstad terecht op 4 hectare grote landtong in de gemeente Nissewaard.

Al langer was Nissewaard op zoek naar een goede invulling voor het grotendeels braakliggende gebied. Mede dankzij de daadkracht van de gemeente konden de plannen in ongeveer anderhalf jaar worden gerealiseerd. Innovator Verwaijen kreeg van de gemeente Nissewaard tevens de opdracht om het gebied op de landtong rondom de Plaatweg te her ontwikkelen op een manier die aansluit bij de recreatie- en duurzaamheidsbehoeftes van bewoners en bedrijven, zodanig dat het een aantrekkelijk openbaar recreatiegebied wordt.

Innovatiekracht heeft een grote zaal met weids uitzicht van 400 m2 en zes sub zalen van ieder 100 m2.  Er kunnen evenementen tot 375 personen worden gehouden en is met name geschikt voor congressen, vergaderingen, trainingen en andere zakelijke bijeenkomsten. Ook zijn teambuildingevents met paarden en schapen mogelijk en kan gebruik worden gemaakt van evenementen catering en een mobiele keuken. Tevens wordt een high speed shuttle service aangeboden. Vader Alex Verwaijen, die in 1997 de naast zijn woonboerderij gelegen bloemenkas ombouwde tot vergaderlocatie Het Glazen Huis, is grondlegger van het bedrijf, dat vanaf nu de naam Green.DNA voert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant