Eenmaal per jaar even bijpraten bij gelijkgestemden. Fotografie: René Bakker.
Eenmaal per jaar even bijpraten bij gelijkgestemden. Fotografie: René Bakker.

Veteranen Nissewaard praten bij

Actueel 288 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag ontving burgemeester Salet in het stadhuis voor het negende achtereenvolgende jaar de in Nissewaard woonachtige veteranen. Burgemeester Salet sprak namens Nissewaard haar dank en waardering uit voor hun bijdrage  aan vrede en stabiliteit in allerlei delen van de wereld. 

De gezellige bijeenkomst, voor veel van de aanwezige veteranen hét moment van het jaar om bij te praten met kameraden en anderen die werden uitgezonden, was natuurlijk niet compleet zonder 'de blauwe hap'; het Indisch buffet waarvan ook dit jaar weer gesmuld werd. Daarna sprak Aloys Bijl, een bekend gezicht in Spijkenisse waar hij onder andere werkzaam is als marktmeester. Bijl werd zelf ooit uitgezonden naar Libanon en spreekt als deskundige regelmatig op scholen en bij bijeenkomsten over zijn ervaringen. Hij is tevens regiocoördinator van het Veteraneninstituut. Door burgemeester Salet werden alle aanwezigen bovendien uitgenodigd tot het bijwonen van een concert van De Marinierskapel dat op 16 september a.s. door de 80-jarige Oranjevereniging Zuidland in sporthal De Drenkwaard wordt georganiseerd. 

Nissewaard telt 461 veteranen, die naar Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea, Korea, Libanon, Bosnië Cambodja, Irak of Afghanistan werden uitgezonden. De in 1918 geboren meneer Michielse die zijn bijdrage leverde tijdens de 2e Wereldoorlog, is de oudste veteraan in Nissewaard. Dhr. Van As, Nissewaards jongste veteraan, is 25 jaar. Zo'n negentig veteranen woonden de veteranenmiddag bij. Op dit moment zijn 1057 Nederlandse militairen uitgezonden naar diverse missies. Morgen is de nationale Veteranendag in Den Haag, waarbij het defilé wordt afgenomen door Koning Willem-Alexander.  
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant