De dames van HV Spijkenisse wonnen zondag de derby bij HC Voorne. Fotografie: Theo van Kralingen
De dames van HV Spijkenisse wonnen zondag de derby bij HC Voorne. Fotografie: Theo van Kralingen

Hockeysters Spijkenisse winnen bij HC Voorne

Sport 560 keer gelezen

Hellevoetsluis – De dames van HV Spijkenisse hebben zondag de competitie besloten met een zege op regiogenoot HC Voorne. De ploeg van Maarten Bosman, die wegens zijn eigen huwelijk een dag eerder ontbrak, won het duel met 2-4, bij rust stond het 0-2.

Het was Jamie Zeegers die voor rust twee keer productief was voor de ploeg uit Spijkenisse. Net toen HC Voorne kort voor rust de gelijkmaker wilde scoren, was het Zeegers die na goed werk van Jessy Grootveld de 0-2 binnen tikte. Na de thee werd het via Grootveld 0-3 en Emma Westerhof en Shaquille Warren, via een Spijkenisser stick, brachten HC Voorne terug, 2-3. Het was opnieuw Jamie Zeegers die aan alle illusies een einde maakte en de stand op 2-4 bepaalde.

Derby leeft niet
De derby leefde meer bij Voorne dan Spijkenisse. 'We kunnen niet meer hogerop, dus het leeft bij ons minder. We hadden een mooie voorsprong, maar verslapten iets bij een stand van 0-3. Dan komen zij terug en kreeg men de drive voor de gelijkmaker. We kwamen gemakkelijk op voorsprong omdat zij niet heel erg goed dekten. De zege is terecht. We hebben een mooi seizoen gedraaid en gaan volgend jaar kijken hoe we verder kunnen gaan', meent Jeroen Barto die alvast als coach optrad voor Bosman. Barto neemt het volgend seizoen over met Alex Smits. De dames eindigden als zesde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant