Afbeelding

Bezoek de Nacht van de Kunst!

Actueel 125 keer gelezen

Spijkenisse - Op zaterdag 25 juni wordt de derde editie van de Nacht van de Kunst georganiseerd. Dit jaar is gekozen voor het thema 'IN BEELD' en openen de grootste culturele instellingen van de stad voor één avond hun deuren tot in de late uurtjes. Tussen 20.00 en 23.00 uur worden er in Bibliotheek de Boekenberg, Theater de Stoep, Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, Galerie Regio Art Rijnmond en op het dak van de Coop Supermarkt leuke, gratis activiteiten georganiseerd waarbij beeld, zowel letterlijk als figuurlijk, centraal staat. Vanaf 23.00 uur wordt de avond afgesloten met een twee uur durend non-stop programma in Theater de Stoep met de hoogtepunten van alle locaties.

Boekenberg | Markt 40
De bibliotheek brengt nieuwe techniek in beeld. Print een kunstwerk met de 3D printer, ervaar de kunst van Virtual Reality, bouw samen een online wereld met behulp van Minecraft, speel het levensgrote spel KendieKrush, maak een stop motion animatie over de chef van Café Zinnig en meer!

Theater de Stoep | Theaterplein 1
Het theater biedt jong talent een podium en zet hen daarmee letterlijk in beeld. Beleef het concert van het Noorse duo Julie & Andreas. Zij brengen je tango, klassieke muziek en eigen nummers gespeeld op een bandoneon en harp.

Centrum voor de Kunsten Spijkenisse | Nieuwstraat 83
Sta 'in the picture' bij CvdKS! Met de gevleugelde uitspraak van kunstenaar Andy Warhol ('In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes') als raamwerk komen de meest fantasievolle acts tot leven. Van danssolo's tot toneelscènes; het wordt allemaal op unieke wijze in beeld gebracht. Kom en zet jezelf ook in beeld.

Galerie Regio Art Rijnmond | Noordeinde 7
Ben je een liefhebber van beeldende kunst? Dan is een bezoek aan de galerie een aanrader. Daar maak je kennis met een internationale expositie ter gelegenheid van de uitreiking van de Kunstpreis 2016. En er is een speciale editie van LiteRAR boordevol gedichten, columns, verhalen en muziek.

Het dak op met je Picknickmand | Sluisstraat 20 | 19.30-22.00 uur
Beeld het je eens in: op een unieke locatie in de stad, onder het genot van een meegebracht hapje en drankje, luisteren naar optredens op het gebied van spoken word en literatuur. Op het dak van de Coop Supermarkt wordt deze midzomernachtsdroom werkelijkheid.

Afterparty
Van 23.00 tot 01.00 uur is er in Theater de Stoep een afterparty met acts en live muziek. Hier kijk en luister je naar de hoogtepunten van alle locaties.

Benieuwd wat er nog meer te doen is op de diverse locaties? Volg dan de Facebookpagina www.facebook.com/nachtvandekunst en blijf op de hoogte!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant