De mannen van HV Spijkenisse waren zondag Krimpen de baas in een lastig duel. Fotografie: Peter de Jong

Hockeyers Spijkenisse winnen lastig duel van Krimpen

Sport 238 keer gelezen

Spijkenisse – De mannen van HV Spijkenisse hebben zondag op sportpark Groenewoud een lastig duel afgewerkt met Krimpen. Toch wist de ploeg van Erik Beekman na zeventig minuten als overwinnaar van het veld te komen. Het werd 4-3, bij rust stond het 1-2.

De treffers voor de ploeg uit Spijkenisse kwamen van Matthijs Schoon (2x), Maarten Bol en Fabian Bellaard. 'Vlak voor rust maakten wij de aansluitingstreffer en na rust hebben we direct weer gas gegeven. Binnen twee minuten hadden wij de achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong', meent Erik Beekman.

Hoge ballen
'Het was voor ons best wel een lastig duel. Zij spelen heel erg vaak de hoge bal en dat is ook voor de scheidsrechters lastig te beoordelen. Ik kan dan ook niet meer dan tevreden zijn met de behaalde punten voor ons', meent Beekman

Verjongen
Volgende week is het slotduel tegen Scoop, dat strijd tegen degradatie en Spijkenisse wil graag derde worden. Komend seizoen gaat de ploeg verjongen. 'We hadden vandaag voor ons thuispubliek toch een afscheid van een aantal spelers. Met Martijn Been speelde ik nog vele jaren geleden, hij gaat stoppen en dat geldt ook voor Maarten Bol, doelman Sander de Kam en Alexander Taat, die allen lager gaan spelen.'