Afbeelding

VVD wil pop-up museum tijdens Spijkenisse Festival

Politiek 131 keer gelezen

Spijkenisse - Naar aanleiding van een recent werkbezoek van de gemeenteraad aan Exxon Mobil heeft VVD raadslid Igor Bal tijdens de commissie welzijn de wethouder evenementen gevraagd om met Exxon in gesprek te treden om tijdens het Spijkenisse Festival een pop-up museum in de Boekenberg te huisvesten.

'Tijdens het werkbezoek van de raad kwamen we namelijk langs de privécollectie van dit bedrijf met museumstukken zoals schaalmodellen van fabrieken, historische onderdelen, een oude pompinstallatie van een tankstation en nog veel meer. Vanwege de veiligheidseisen is dit doorgaans niet voor publiek toegankelijk, maar Exxon Mobil is altijd een belangrijke werkgever voor Nissewaard geweest en is dat nog steeds', aldus Bal. Om die reden lijkt het de VVD goed om deze geschiedenis die we met elkaar delen aan de bezoekers van het Spijkenisse Festival te tonen met een pop-up museum tijdens het Spijkenisse Festival. Met de nieuwe festival locatie in het centrum zijn er meer mogelijkheden.

De wethouder liet in zijn reactie weten deze suggestie met Exxon Mobil te gaan bespreken en gaf aan dat dit goed zou passen bij andere techniekgerelateerde activiteiten in de Boekenberg tijdens het Spijkenisse Festival.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant