Afbeelding

PvdA: 'Zaag slagbomen door bij storing'

Politiek 113 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren was het weer een chaos rond Spijkenisse wat betreft de bereikbaarheid. Zowel de Botlekbrug als de Spijkenisserbrug kampten met storingen. Maandagavond lieten de slagbomen het al afweten van de Botlekbrug, waardoor wegverkeer en de scheepvaart niet konden passeren. Ook de Spijkenisserbrug raakte dinsdag in storing. Daar weigerden de sluitbomen dienst die voor de slagbomen staan.

Tijdens de commissievergadering gisteravond heeft de PvdA Nissewaard gelijk vragen gesteld aan het college en verzocht sneller maatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld het doorzagen van slagbomen of overschakelen op handmatige bediening. 'We beginnen er bijna aan te wennen, maar dat mag natuurlijk echt niet', aldus fractievoorzitter Wouter Struijk. 'Elke keer beleven de mensen op de weg weer een bak ellende en frustratie. Wanneer houdt dit op?', vraagt Struijk zich hardop af. De PvdA krijgt bijval van de fractie van ONS.

De aanhoudende storingen wekken ook wrevel in Den Haag. De PvdA heeft bij monde van Duco Hoogland aangekondigd Kamervragen te stellen over de problemen met de bruggen.

De gemeente Nissewaard heeft aangegeven aan te blijven dringen op een goede oplossing voor de problemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant