In de finale ging de auto van Erwin Breederland over de kop. Foto: PR.
In de finale ging de auto van Erwin Breederland over de kop. Foto: PR.

1e NK autocross levert ACT Breederland veel schade op

Sport 459 keer gelezen

Zuidland/Albergen - Autocross Team Breederland was na een lange winter helemaal klaar voor een nieuwe krachtmeting met de concurrentie en reisde vrijdag af naar Albergen voor de 1e NK autocross.

Albergen heeft een prachtige zandbaan liggen, maar die zandbanen liggen het team doorgaans niet en dat bleek dit keer wederom.

Over de kop
De eerste manches verliepen nog redelijk waardoor er een 4e en 5e startplek in de finale behaald werden.In de finale ging het echter fout. Na de eerste bocht sloeg de auto van Erwin Breederland een paar keer over de kop en toen hij uitgerold was stond er een andere auto op zijn dak. De race werd stilgelegd, de auto's werden afgevoerd. Bij de herstart ging het al direct mis, op links stuurde een coureur naar rechts, die vervolgens vierde andere wagens naar rechts duwde en waardoor Peter met een kromme achteras het veld moest verlaten.

Veel schade
Voor het team valt er de nodige schade te repareren, waarbij nog af te wachten is op de schade aan de wagen van Erwin überhaupt te repareren is. Erwin zelf heeft aan het incident een gescheurd botje in zijn hand overgehouden.

Op 18 juni is de volgende NK. Het team hoopt er dan weer bij te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant