Veel goed onderhouden groen, veel mooie fietspaden, maar ook grote uitdagingen om wonen fijn te houden in de toekomst, aldus het Kamerlid.
Veel goed onderhouden groen, veel mooie fietspaden, maar ook grote uitdagingen om wonen fijn te houden in de toekomst, aldus het Kamerlid.

VVD Tweede Kamerlid bezocht Spijkenisse Zuid West

Politiek 197 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen maandag bezocht Tweede Kamerlid Roald van der Linde (VVD) de VVD-fractie in Nissewaard. Samen met corporatiedirecteur Maarten de Booij (Leeuw van Putten) namen zij hem mee op een fietstocht door Spijkenisse Zuid West. 

'In Zuid West werken de gemeente en de corporaties nauw samen om te zorgen dat dit gebied een fijnere plek wordt om te wonen en te leven en het gebied klaar te maken voor de toekomst. Met het Wijkontwikkelingsplan dat daarvoor is opgesteld worden allerlei projecten uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn verschillende investeringen in het groen en het beheer van het gebied, maar ook de renovatie van het gezondheidscentrum bij winkelcentrum Akkerhof, de verzelfstandiging van wijkvereniging De Kreek en de recent opgeleverde buurthuiskamer', begint Igor Bal, raadslid. 'Neem eens een kijkje op de website, daar staat een mooi overzicht van alle projecten, www.spijkenisse-zuidwest.nl.'

'Op het gebied van wonen, en daarom was Roald van der Linde uitgenodigd, wil de VVD Nissewaard meer. Corporaties mogen als gevolg van nieuwe regelgeving veel minder investeren in leefbaarheid en voor huiseigenaren wordt investeren in het groot onderhoud lastig als gevolg van nieuwe, strenge hypotheekregels. Juist in Spijkenisse Zuid West, waar woningen zo'n dertig, veertig jaar oud zijn wordt dat groot onderhoud belangrijk; nieuwe kozijnen, extra isolatie en nieuw voegwerk bijvoorbeeld. Hoe maken we het mogelijk in de woningen te blijven investeren als je financiële ruimte als woningeigenaar kleiner wordt, lenen moeilijker wordt en je de renovatie dus van je spaargeld moet betalen? Hoe stimuleren we ook starters om bij de aankoop van zo'n huis die extra investering te doen? Op welke manier kan Den Haag die ambitie ondersteunen, in beleid of geld? Juist in groeikernen waar bijna alle woningen in dezelfde tijd zijn gebouwd is de opgave groot', vervolgt collega raadslid Alexander Scheek. 

De VVD-fractie ging hierover met het Kamerlid en de corporatiedirecteur in gesprek. VVD Tweede Kamerlid Roald van der Linde vertelt: 'Deze werkbezoeken zijn heel waardevol. Naast de papieren Haagse werkelijkheid, kregen we in Spijkenisse een mooi inzicht in de praktijk. Dat samen maakt dat beter beleid kan worden gemaakt. Wat me opvalt aan dit gebied in Spijkenisse? Veel goed onderhouden groen, veel mooie fietspaden, maar ook grote uitdagingen om wonen fijn te houden in de toekomst!' 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant