Een oorkonde en chocolade voor Joep en Emma, als winnaars van de Groene Lint Publieksprijs. Foto's: René Bakker.
Een oorkonde en chocolade voor Joep en Emma, als winnaars van de Groene Lint Publieksprijs. Foto's: René Bakker.

Groene Lint Publieksprijs voor Emma en Joep Lodder

Actueel 433 keer gelezen

Spijkenisse - Jaarlijks reikt Milieudefensie Nissewaard (voorheen de Milieugroep Spijkenisse) het Groene Lint uit.

Een oorkonde voor inspanningen die gedaan zijn op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in de gemeente.

Drie genomineerden, drie prijzen
Dit jaar waren er drie genomineerden: de Weidevogelgroep Natuurlijk Voorne-Putten, de Generatie Moestuin en Emma en Joep Lodder, die twee zeehondjes adopteerden.Er waren ook drie prijzen, namelijk een juryprijs, een publieksprijs en een Groene Lint Pluim.

Juryprijs
De juryprijs ging naar de Weidevogelgroep. Deze groep vrijwilligers gaat in de landbouwpercelen op zoek naar nesten zodat ze gemarkeerd kunnen worden en niet bij maaien van het land sneuvelen. Zo hebben de eieren/jonge vogels een kans van overleven en kunnen de grutto, tureluur, kievit en veldleeuwerik blijven bestaan. Als je alleen al weet dat een kievit 12 eieren per jaar legt, verdeeld over drie legsels en 27 jaar kan worden, dan is het belang van het markeren van de nesten duidelijk.

De meeste stemmen
Bij het bepalen van de publieksprijs gaat het om het aantal stemmen dat uitgebracht is op de genomineerden. De meeste stemmen waren voor broer en zus Joep en Emma, die in 2015 een zeehondje wilden adopteren bij A-Seal. Door allerlei klusjes te doen en flessen op te halen, wist het tweetal zoveel geld op te halen dat er maar liefst twee zeehondjes geadopteerd konden worden. Ze mochten de dieren zelf vrijlaten en werden door A-Seal gevraagd om de vernieuwde zaal te openen. Uiteraard geschminkt als zeehond, waardoor ze bekende zeehondjes werden.

Pluim
De prijzen waren dit jaar mooi verdeeld. Niemand ging met lege handen naar huis. De Groene Lint Pluim werd toegekend aan de Generatie Moestuin in Spijkenisse Noord. In deze tuin komen bewoners uit de wijk regelmatig bij elkaar. Niet alleen om te tuinieren, maar ook voor de activiteiten die er georganiseerd worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant