Fotografie: Peter de Jong

Hockeyers Spijkenisse pakken punt tegen koploper HDS

Sport 282 keer gelezen

Spijkenisse – De hockeyers van HV Spijkenisse hebben zondag een mooie prestatie neer gezet door een punt weg te halen bij HDS, dat bij winst kampioen zou worden in Spijkenisse. Het werd uiteindelijk 3-3, bij rust stond de ploeg uit Nissewaard al voor met 2-0.

De treffers voor de Spijkenisser hockeyers kwamen voor rust beiden van de stick van Boris de Puij. Na rust was het HDS dat met een man minder tijdelijk speelde, maar de druk bleek groot. HDS boog de 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Kort voor het einde was het Maarten Bol die voor de puntendeling zorgde.

Na afloop kon coach Erik Beekman toch leven met het gelijke spel. 'Ze staan natuurlijk niet voor niets bovenaan. Toch hebben wij voor rust bijna geen kansen weggegeven. Zij zetten ons onder druk, dat leverde hen veel kaarten en schorsingen op. Na onrustig spel bij ons komen ze toch op voorsprong, toen wij één op één gingen spelen maakten we de gelijkmaker', aldus de coach. Zondag speelt men tegen Ypenburg.