PFC nam zondag met een alternatief team deel aan de nacompetitie. De ploeg gaat fuseren met Bernisse tot GHVV'13. Fotografie: Peter de Jong
PFC nam zondag met een alternatief team deel aan de nacompetitie. De ploeg gaat fuseren met Bernisse tot GHVV'13. Fotografie: Peter de Jong

PFC zegt zondag vaarwel in de nacompetitie tegen TOGB

Sport 136 keer gelezen

Geervliet –PFC heeft zondag definitief afscheid genomen van de speeldag en als zelfstandige club. In de nacompetitie voor lijfsbehoud in de eerste klasse kwam het team in actie tegen TOGB, dat graag terugkeert naar de eerste klasse. De Berkelse ploeg won met 0-4, bij rust was er nog niet gescoord.

Voor PFC maakt het resultaat niet echt meer uit. De ploeg gaat komende zomer met Bernisse fuseren tot GHVV'13 en zal dan alleen in de vierde klasse op zaterdag actief zijn. De afgelopen weken was al een aantal spelers vertrokken uit Geervliet. Donderdagavond is de return in Berkel en Rodenrijs, maar daarvoor zal de ploeg niet met vijf treffers verschil gaan winnen.
Sportieve strijd
'We zijn onze sportieve plicht nagekomen met de mensen die hebben aangegeven om alsnog in actie te komen in de nacompetitie. Het is een dubbel gevoel, als trainer wil ik dolgraag winnen. Als we dat hadden gedaan, dan zouden we een andere ploeg die wel graag wil spelen in de eerste klasse de weg kunnen beletten', zegt trainer John Stougje eerlijk na het duel.

1e klasse niet te hoog
De oefenmeester vind dat de eerste klasse niet te hoog gegrepen was. 'We zijn eigenlijk nooit weggespeeld. We missen alleen het scorende vermogen, dat brak ons op', zegt de oefenmeester tot besluit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant