Spijkenisse besloot zaterdag het seizoen met een nederlaag tegen Ter Leede. Fotografie: Peter de Jong

Spijkenisse scoort dit seizoen te weinig treffers

Sport 223 keer gelezen

Spijkenisse – VV Spijkenisse heeft zaterdag de competitie in de hoofdklasse B afgesloten met een vijfde plaats. In het tweede seizoen dat de ploeg van Peter Wubben actief is op dit niveau, kon de oefenmeester constateren dat het prima gaat, alleen is men niet altijd doeltreffend genoeg.

Zaterdag werd op sportpark Jaap Riedijk afgesloten met een nederlaag, waarin dat ook weer bleek. Ter Leede was met 3-4 te sterk voor Spijkenisse. Bij rust stond het al 2-3. Nadat al na zes minuten Youssef Ait el Houssi de score had geopend, was het na tien minuten al direct 0-2 dankzij een treffer van Jonathan Robertson. Toch kwam Spijkenisse binnen het kwartier terug. In de veertiende en vijftiende minuut brachten Elwin Spoel en Jazzy Adams de ploegen weer naast elkaar. Ait el Houssi kwam tien minuten later met de 2-3. Kort na rust was het Ben van der Lans met 2-4 en acht minuten voor tijd bracht Jazzy Adams de eindstand op 3-4.

Geen nacompetitie domper
'Een stabiele plaats in het linkerrijtje zou betekenen dat we een volgende stap gezet hebben. Zit alles mee, dan kunnen we misschien een keer meedoen om een periodetitel', meent Peter Wubben na afloop. De oefenmeester hoopt deze stap in de nieuwe competitie te maken. Al met al speelt Spijkenisse twee seizoenen hoofdklasse en bereikt daarin een zesde en een vijfde plek.