De mannen van HSV Spikes deelden vrijdag de punten met medekoploper Storks. Fotografie: Peter de Jong
De mannen van HSV Spikes deelden vrijdag de punten met medekoploper Storks. Fotografie: Peter de Jong

Softballers Spikes pakken punt tegen (mede)koploper

Sport 163 keer gelezen

Spijkenisse – De softballers van HSV Spikes blijven ook na vier duels nog de (mede)koploper in de hoogste klasse van Nederland, de eerste klasse. Vrijdagavond werd in de Sportpolder Storks, dat ook nog niet verloor, ontvangen. Het werd 3-3.

Storks schoot uit de startblokken, met twee opeenvolgende hits werd de score geopend, waarna er in de derde inning nog eens twee punten werden toegevoegd aan het totaal. Deze 0-3 achterstand schudde de Spijkenisser equipe een beetje wakker en met een hit van Evert Versloot, gevolgd door een homerun van Erik Eijkelenburg, werd de achterstand terug gebracht tot slechts één punt. In de vijfde inning bracht Evert Versloot de stand terug tot 3-3 en dat bleef het ook.

Teveel mensen achter
'We laten teveel mensen in scoringspositie achter op de honken', aldus coach Arjan Baanen. 'Tien lopers waarvan zes op het tweede honk of verder, daar moeten we meer uit gaan halen. Natuurlijk laat Storks ook lopers achter, maar dat zijn er een stuk minder. Dit werd een duel van de pitchers', meent de speler-coach.

Beste slagman
Aan de kant van de Spijkenissers werd Evert Versloot de beste slagman met 1.000 (1 uit 1). De wercijfers voor Arjan Baanen die zeven innings op de heuvel stond waren 13 2 6 0. De ploeg blijft koploper samen met Storks.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant