Zuidland wist Pelikaan met 4-1 te verslaan in eigen huis. Fotografie: Peter de Jong

Zuidland doet goede zaken tegen Pelikaan

Sport 102 keer gelezen

Zuidland – Zuidland heeft in de strijd voor de wedstrijden tegen degradatie zaterdag gedaan wat het moest doen. De ploeg won op Groot Nibbeland met 4-1 van Pelikaan, dat daarmee rechtstreeks degradeerde. Bij rust stond het 1-0.

Voor de thee was het Murat Gök die de doelman van de Zwijndrechtste formatie wist te verschalken. Na de thee bracht John Ackon de stand met twee treffers naar 3-0 en vervolgens was het vijf minuten voor tijd Jesper Nossent die doelman Van Ruiven passeerde. In de slotminuut bepaalde Breuklin Almeide de eindstand op 4-1 voor de Slandenaren.

Nog niet veilig
Doordat Bruse Boys een late treffer bij SHO scoorde, is Zuidland nog niet veilig. Het verschil met de Bruse Boys is nu twee punten. Zaterdag staan beide ploegen in Bruinisse tegenover elkaar. 'Vooraf zou ik een overwinning van hun als een kater hebben ervaren, nu is het de keiharde realiteit', meent de oefenmeester na het duel.

Niet goed
'We spelen al weken lang niet goed, missen te veel spelers en daardoor moeten we te veel wisselen met als resultaat dat het rommelig wordt. Maar goed, dat is niet anders', reageerde Van Tiggelen na afloop. Een nederlaag van Zuidland bij Bruse Boys betekent alsnog een niet gewenst toetje tegen degradatie in de nacompetitie.