SC Botlek deelde zaterdag de punten met Rijnmond Hoogvliet Sport. Fotografie: Peter de Jong
SC Botlek deelde zaterdag de punten met Rijnmond Hoogvliet Sport. Fotografie: Peter de Jong

SC Botlek in de wachtkamer gezet na gelijkspel

Sport 390 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek moet afwachten of ze nog in aanmerking moet komen voor de vervangende periodetitel voor nacompetitie, waarmee promotie naar de tweede klasse kan worden afgedwongen. De ploeg van Richard Koutstaal moest de laatste twee duels winnen. Zaterdag speelde het team gelijk tegen Rijnmond Hoogvliet Sport 2-2, bij rust stond het 1-1.

Alex Hordijk

Doordat VV Pernis, de naaste concurrent van Rijnmond Hoogvliet Sport voor de derde periodetitel onderuit ging tegen Victoria '04, is de ploeg uit Hoogvliet de grote winnaar van dit weekend. De ploeg van Klaus Lingen pakte de derde periode en gaat spelen om promotie naar de tweede klasse in Hoogvliet. Het gelijke spel van SC Botlek en de zege van Victoria, betekent tevens dat SC Botlek de vierde plaats aan de Vlaardingers moet afstaan en met nog één duel te gaan heeft Victoria '04 nu een punt voorsprong op de Spijkenissers.

Vliegende start
Het begin van het duel tussen SC Botlek en Rijnmond, ook wel de bruggenderby genoemd, was nog wel uitstekend voor de Spijkenissers. Nadat Juliën Gret de bal eerst over kopte, was het na vijf minuten al raak voor de thuisploeg. Het was Kevin Michilsen die de bal goed afgaf op Louis Salacroup en hij zag Gret vrijstaan. Doordat doelman Jongerius al op de grond lag had Gret de hoek voor het uitzoeken bij de openingstreffer. Na een half uur spelen gaf oud SCO'63 speler Lorenzo Kranenburg de bal goed af op Jaïr Wederfoor en hij passeerde met het hoofd doelman Kevin Rijsdijk.

Na rust geen probleem
Eigenlijk kwam Rijnmond Hoogvliet Sport na rust niet meer in de problemen tegen SC Botlek, dat in het eerste duel ook al met 2-0 klop had gekregen van de Hoogvlieters. Na een klein uur was het Lorenzo Kranenburg die de bal goed op het hoofd legde van Sander Kerseboom en hij kopte de 1-2 binnen voor Rijnmond. SC Botlek speelde vervolgens alles of niets en een klein kwartier voor het einde werd Gret door Kerseboom gevloerd en kreeg SC Botlek een strafschop. Vanaf elf meter faalde Juliën Gret niet en bepaalde hij de eindstand op 2-2.

Geen winnaarsmentaliteit
Na afloop was coach Richard Koutstaal teleurgesteld. 'Voor de gelijkmaker hadden wij kansen om de score verder uit te bouwen. Dat doen we niet, dat is zuur. Als je zelf niet scoort, gaat het vaak mis aan de andere kant. Na de 1-1 speelde Rijnmond Hoogvliet Sport met vuur en passie en dat miste ik bij ons. Een echte winnaarsmentaliteit ontbrak bij ons en dan trek je de overwinning niet over de streep', meent de coach, die nu moet wachten in de laatste speelronde op puntverlies van Victoria '04. Zelf moet de ploeg dan winnen bij Bernisse.

Terecht periodetitel
Tegenover de teleurstelling van SC Botlek, was er het feest voor Rijnmond, dat de derde periodetitel pakte. 'Deze periode is terecht voor ons. Na rust zijn we vandaag niet meer in de problemen geweest. We weten dat we de titel binnen hebben en gaan ons nu richten op de nacompetitie. Dan spelen we eerst tegen Perkouw of NSVV, daarna kom je in een poule van drie ploegen. Daarna volgt nog een slotduel, wellicht met Rhoon of Victoria'04. Dat is echter nog ver weg, eerst volgende week Rozenburg nog', meent Klaus Lingen tot besluit.

Opstelling SC Botlek:
Kevin Rijsdijk; Kenny Lopes Cruz, Kevin Michilsen (74 Leurs), Mick Loendersloot, Kennie Starke; Quincy de Lobel, Jamal Abdalla, Jordy de Winter, Ralf van der Meer (74 Mike Kortsmit), Louis Salacroup en Juliën Gret.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant