De gevonden wapens. Foto: Politie.
De gevonden wapens. Foto: Politie.

Man aangehouden met meerdere wapens in huis

Politie 255 keer gelezen

Spijkenisse - Agenten hielden dinsdag 3 mei in een woning op de Hoeklaan in Spijkenisse een man aan die in het bezit was van meerdere wapens.

Via binnengekomen informatie dat er mogelijk vuurwapens aanwezig waren in de betreffende woning, brachten politieagenten dinsdag rond 17.30 uur een bezoek aan de Hoeklaan. De eigenaar van het huis had inderdaad twee air soft wapens, een luchtdrukwapen en een wapen uit de tweede wereldoorlog in zijn bezit. Het laatste wapen is echt, de andere drie zijn nepwapens. De man, van 47 jaar uit Spijkenisse, is aangehouden en met een dagvaarding heengezonden. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Ook kreeg hij nog een bekeuring voor twee airsoftgranaten, die hij thuis had.

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant