Jamal Abdalla blijft de situatie tegen FC Vlotbrug de baas. Fotografie Peter de Jong.

SC Botlek geeft moed na puntenverlies niet op

Sport 896 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek heeft afgelopen zaterdag op De Brug met een 1-1 (1-0) gelijkspel tegen FC Vlotbrug twee dure punten laten liggen betreffende plaats vier, de nacompetitieplek in de derde klasse D.

Dan Rolandus

'Gezien de uitslagen van de concurrentie is het zonde dat we de punten niet in huis hebben gehouden. Het enige wat ons rest om de nacompetitie te halen is uit de twee resterende wedstrijden (Rijnmond thuis en Bernisse uit, DR) de volle bak punten te pakken en dan nog zijn we afhankelijk van de onze naaste buren Pernis, Victoria '04 en FC Vlotbrug', geeft de strijdbare Richard Koutstaal zich nog niet gewonnen, maar beseft hij wel degelijk dat zijn ploeg het niet meer in eigen hand heeft. 'Rijnmond heeft zaterdag aan één punt genoeg voor de periodetitel, maar wij zullen ons moeten focussen op de vierde plaats, dus zijn we alleen gebaat bij een overwinning.' De belangen waren in de regioderby zowel voor SC Botlek als FC Vlotbrug betreffende de fel begeerde vierde plaats groot. De defensies bleven de aanvalslustigen doorgaans de baas, waardoor er vooral in de eerste helft weinig kansen werden gecreëerd.

Roerig
Vijf minuten voor rust kreeg FC Vlotbrug de kans om op voorsprong te komen, maar doelman Kevin Rijsdijk stopte, evenals vorige week tegen Nieuwenhoorn, de strafschop van Danny Browne. De spelhervatting leverde een ingooi op voor SC Botlek. Deze belandde via een stuit over de hele Hellevoetse verdediging bij de tweede paal voor de voeten van Quincy de Lobel, die het leer slechts hoefde binnen te tikken: 1-0. 'We waren net wat beter in de wedstrijd gekomen, kregen een terechte strafschop, die ook nog gemist kan worden, maar de manier waarop wij in de tegenaanval omgaan met de ingooi mag natuurlijk nooit gebeuren, dat is gewoon een gebrek aan concentratie', bekritiseerde Tom Larssen zijn op dat moment dolende manschappen. Op slag van rust werd het nog erger voor de Hellevoeters, toen Gijs Vermeer vanwege vermeend natrappen (?) met rood mocht inrukken. 'Even daarvoor ging er een speler van Botlek in eenzelfde situatie door op mijn keeper (Nino Noordijk, DR) en dat werd afgedaan met geel waar rood eveneens op zijn plaats was geweest. De scheids floot eenzijdig, niet goed natuurlijk, maar ook wel verklaarbaar omdat mijn spelers het hoofd verloren, teveel mekkerden en de scheidsrechter daar op ageerde. Een Vlotbrug kwaal, die we lange tijd kwijt waren, maar de laatste paar wedstrijden weer begint op te spelen.'

Met tien meer mans
SC Botlek probeerde in de tweede helft tegen de 'tien' strijders van FC Vlotbrug orde op zaken te stellen, doch Julien Gret en Jordy de Winter verzuimden de marge te verdubbelen. Halverwege de tweede helft sloegen de Hellevoeters in de omschakeling door Stony van den Berg genadeloos hard toe: 1-1. Even later werd het bijna 1-2, maar Noël Bravenboer zag in riante scoringspositie geen kans Kevin Rijsdijk het nakijken te geven. Kevin Michilsen liet aan de overzijde de kans op 2-1 liggen. 'Al met al ben ik blij dat we met tien man hebben gelijk gespeeld. De inzet was groot en zijn dan ook nog helemaal niet uitgeschakeld voor de vierde plaats. We zullen uit tegen Poortugaal en thuis tegen HBSS moeten winnen en dan is het nog afwachten op de resultaten van de concurrentie. Ik kijk er ook niet van op als wij het alsnog zullen redden', besloot Tom Larssen.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kenny Lopes Cruz, Kevin Michilsen, Mike Loendersloot, Kenny Starke; Jamal Abdalla, Quincy de Lobel, Jordy de Winter; Louis Salacroup (68. Earl Starke), Julien Gret, Reinaldo van Emmerik (46. Ralf van der Meer).