OHVV ging zondag na het kampioenschap gewoon verder met winnen. Fotografie: Alex Hordijk
OHVV ging zondag na het kampioenschap gewoon verder met winnen. Fotografie: Alex Hordijk

OHVV dendert verder ook na het kampioenschap

Sport 140 keer gelezen

Rotterdam – De polonaise ging uiteraard vorige week door de kantine aan de Eeweg in Oudenhoorn. Tijdens het inhaalweekend gebeurde waar iedereen in het dorp op had gehoopt. De terugkeer van OHVV naar de tweede klasse. Mooier had het natuurlijk geweest als de ploeg had gewonnen nadat men zelf in actie moest komen. Nu pakte men de titel in 3D toen Excelsior '20 punten liet liggen in het duel met Kethel Spaland. Het maakte trainer Rafaël Andrade niet uit hoe hij kampioen werd.

Alex Hordijk

'Het zal me aan me reet roesten hoe het gebeurt', riep Andrade al weken. De oefenmeester wilde zo snel mogelijk kampioen worden. 'Dat roep ik nog steeds. Ik kan me wel voorstellen dat het zo leeft bij de spelers. Die willen natuurlijk een feestje als ze het gras nog tussen de tenen hebben zitten. Ik dacht echt hoe eerder hoe beter het is', zegt coach Rafaël Andrade. 'We hebben natuurlijk alvast een drankje gedronken op de goede afloop en hebben gegeten na het bekend worden van het nieuws. Je ziet ook vandaag dat we niet compleet kunnen zijn. We hebben schorsingen en blessures, dus ik ben blij dat het al klaar is voor het kampioenschap', meent de 40-jarige oefenmeester van OHVV.

Vader heeft gelijk
Zondagmiddag was de selectie van OHVV afgereisd naar Schiedam om te zien hoe Excelsior '20 het deed. Bijna was Andrade voortijdig weg gegaan omdat het kampioenschap niet zou worden behaald. 'Bij 2-0 voor Excelsior '20 wilde ik naar huis gaan. Het was mijn vader die me heeft overgehaald om te blijven. Je moet tot het einde blijven. Dat deed ik, dus zoals altijd had mijn vader gelijk', meent de trotse oefenmeester

Gewoon verder gaan
Ondanks dat er nog drie duels op het programma staan, wil Andrade dat de ploeg niet laat versloffen. 'We hebben nog drie duels te gaan. Die gaan we op dezelfde wijze in als de eerdere duels. Het is niet zo dat nu we kampioen zijn, we er niet tegenaan gaan. We hebben slechts veertien treffers tegen. Dat wil ik aan het einde ook zo. We zijn één van de minst gepasseerde ploegen van West 2', zegt Andrade tot besluit.

Tegenstanders gebrand
Dat de ploeg zonder te spelen kon zegevieren deerde ook speler Patrick van Dorp niet. 'We wilde zo snel mogelijk kampioen worden. Als het niet zo was gelopen dan wordt de druk ook groter. Vandaag tegen Charlois en komende zondag spelen we tegen Hermes DVS. Die ploegen kunnen nog nacompetitie halen. Die willen van de kampioen winnen. We hebben hier naartoe gewerkt en ik vind dat het zijn vruchten heeft afgeworpen dat we al in juni met de voorbereiding zijn begonnen', meent de speler van OHVV.

Wedstrijden gaan verder
Ondanks dat de ploeg al feest heeft gevierd moeten er na afgelopen weekend nog drie duels worden afgewerkt. Zondag trad de ploeg aan bij FC Charlois, dat tot kort voor de winterstop nog koploper was. Zondag was het aan de Oldegaarde een gezapig potje. FC Charlois spaarde spelers voor de nacompetitie, daar zij de eerste periode hebben gewonnen. OHVV had een aantal schorsingen en vakantiegangers, waardoor het team niet compleet was. Kort voor rust was het Raymond Berkman die voor 0-1 wist te zorgen.

Na rust niet beter
Na de thee was het niet veel beter en bepaalde FC Charlois het spel. Vervolgens was het Kevin van Emden die voor de gelijkmaker wist te zorgen. OHVV ging echter niet met lege handen naar huis. Het was in de allerlaatste minuut dat Jarno Huijsman, die op de bank begon omdat hij te laat was, de eindstand op 1-2 bepaalde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant