Zuidland zal na de nederlaag op Groot-Nibbeland tegen Oranje Wit moeten oppassen niet in verkeerd vaarwater te komen. Foto's: Peter de Jong.

Zuidland moet oppassen voor naderend onheil

Sport 446 keer gelezen

Zuidland- Zuidland zal na de 0-4 (0-1) nederlaag tegen Oranje Wit moeten oppassen dat het in de eerste klasse C niet aan de verkeerde kant van de degradatiecompetitielijn komt te zitten nu de voorsprong op Bruse Boys slechts drie punten bedraagt.

''Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren we tegen Oranje Wit zeker niet kansloos', doelde trainer Adri van Tiggelen op drie riante kansen in de eerste helft. De zeer gehavende equipe van Zuidland was vooral in de eerste helft niets minder dan OW, dat door een van richting veranderde vrije trap ongelukkig op achterstand kwam: 0-1. 'Daarvoor hadden we al op 2-0 moeten staan.' De Zuidlanders kregen vlak na rust weer een tik te verwerken, toen er een nieuwe vrije trap achter doelman Kevin de Kok in de rebound in het doel belandde: 0-2. 'Dat was zonde, maar je weet dan wel dat het steeds moeilijker wordt om dichterbij te komen.' Zuidland zag na de benutte strafschop van OW tien minuten voor tijd ook Roy van Vugt nog eens zijn tweede gele kaart incasseren. 'We hebben nu een vrij weekend om te herstellen en gaan ons dan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen SHO.

Zuidland: Kevin de Kok; Robert Michilsen, Marice Wolters, Jim van Riet (70. Romeo Rommy), Roy van Vugt; Robin van Buuren, Leon van der Steen, Breuklin Almeida, John Ackon; John van Tiggelen (80. Tim de Veth), Murat Gök (85. Asaiah).