Hekelingen en SV Simonshaven streden voor elke meter et de Hekelingers uiteindelijk als winnaars. Foto's: Peter de Jong

Hekelingen ligt op koers voor promotiecompetitie

Sport 256 keer gelezen

Hekelingen- Hekelingen heeft de spijkerharde derby in de vierde klasse F tegen SV Simonshaven met een 3-2 (0-0) overwinning afgesloten.

'Het was een wedstrijd van emotie, strijd en passie, die op het scherpst van de snede werd uitgevochten, een wedstrijd waar alles inzat', beschreef trainer Ad Reijtenbagh de derby op het Sportpolderpark in Hekelingen. 'We hebben in de eerste helft met Clifford Robinson verschillende kansen laten liggen, de bal wilde er gewoon niet in. Daarbij misten we via Joey Wertz ook nog een strafschop (gestopt door Bas Oster, DR).' Tegenslag was er ook voor Clifford Robinson, die op slag van rust na een flinke tackle met op dat moment nog onbekend letsel werd afgevoerd naar het Maastad Ziekenhuis. De doelpuntenmachine kwam in de tweede helft opgang. Nadat Jeremy van der Ent de SV vlak na rust op 0-1 had gezet, schoot Danny Copperath de gelijkmaker achter doelman Bas Oster: 1-1. Nadat Joey Wertz de thuisclub met een schot in de kruising op 2-1 had gezet, leek de strijd met de goal van Enes Cingu te zijn gestreden: 3-1. Dave van Dongen bracht de spanning vijf minuten voor tijd weer helemaal terug in de wedstrijd: 3-2. 'Gelet op het aantal kansen, maakten we het onszelf weer knap lastig.' Hekelingen bezet nu de eerste plaats in de derde periode. 'Alles knijpt weer naar elkaar toe, we staan top-4, dus we gaan het zondag in de topper tegen DRL zien', aldus Ad Reijtenbagh.

Richard van der Werf was minder te spreken over de wedstrijd. 'De scheidsrechter voelde de wedstrijd totaal niet aan', liet keiharde overtredingen van beide kanten begaan. Maar ook de vrije trap waar de derde goal van Hekelingen uit voortkwam had niet gegeven mogen worden. Bij 2-1 kan het toch nog even anders lopen. Ik ben tevreden over de inzet van mijn ploeg, maar minder over de gemaakte keuzes. We hadden meer uit deze wedstrijd kunnen halen. We gaan nu weer hard aan de slag om het seizoen af te maken en op deze manier toe te werken naar het volgende seizoen. Het is alleen jammer dat er clubs zijn die bij ons aan bepaalde spelers lopen te trekken', besloot de trainer van SV Simonshaven. Simonshaven speelt aanstaande zaterdag onder aan de Schuddebeursedijk tegen Kocatepe.

Hekelingen: Wesley de Vos; Pascal van de Hoorn, Jessy Povinelli, Danny Copperath, Coen Spitters; Zakaria Cheikh, Joey Wertz (70. Roy Stomp), Viktor Kriek; Robin Boere, Toivi Schol (85. Hamzi Mohammed), Clifford Robinson (44. Enes Cingu).

SV Simonshaven: Bas Oster; Nick Veraart (70. Dave van Dongen), Dennis Kanters, Desney Hermsen, Carlo van der Linden; Kevin Francois, Mark Wolbert, Richard van Baalen; Kevin Belder, Jeroen de Kruik, Jeremy van der Ent.