Spijkenisse heeft zichzelf in de strijd om de vierde plaats met een 0-1 nederlaag tegen Hoek een slechte dienst bewezen. Foto Peter de Jong.

Spijkenisse met tien man machteloos tegen Hoek

Sport 219 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft inzake de derde plaats in de hoofdklasse B een dure 0-1 (0-0) nederlaag geleden tegen Hoek. De Spijkenissers delen de vierde plaats met ASWH op vijf punten van FC Rijnvogels.

De equipe van Peter Wubben, die het tegen de club uit Zeeuws-Vlaanderen om uiteenlopende redenen moest stellen zonder Sander Baragan, Eric Polet, Marco de Borst en Marvin van der Pluijm moest na krap een kwartier spelen met tien man verder omdat Timon de Bel zijn tegenstander binnen de zestien meter onderuit haalde. Dyron Bijl behoedde zijn ploeg voor een achterstand door de openstaande strafschop te keren. 'Vanaf de rode kaart was het overleven, maar kregen desondanks de beste kansen, van wie Axel van Dongen vlak voor rust de mooiste. Hoek kwam door een onachtzaamheid één keer goed door en dat was beslissend', aldus de teleurgestelde trainer van Spijkenisse. Hoek kwam tien minuten voor tijd vanwege twee keer geel eveneens met tien man te staan. Spijkenisse gaat aanstaande zaterdag een moeilijke middag tegemoet bij Jodan Boys.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Bart van Muyen, Jeffrey Schenk (78. Emir Jasarevic); Shane van den Engel (81. Samet Görer), Felino Jardim, Timon de Bel, Mendes Fernandes; Daan Bourgonje (20. Elwin Spel); Jazzy Adams, Serginio van Axel Dongen.