Afbeelding

Doorstart Perry Sport en Aktiesport

Actueel 398 keer gelezen

Er is overeenstemming bereikt over de verkoop van de winkels van Perry Sport en Aktiesport. Dat hebben de curatoren van USG  vanmorgen bekend gemaakt. Daarmee is de continuïteit van een groot aantal winkels verzekerd en de werkgelegenheid van een groot aantal medewerkers gewaarborgd. JD Sports zal op termijn een aantal winkels overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en onderhandelingen met verhuurders. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen om hoeveel winkels het gaat.

De werknemers van Perry Sport en Aktiesport zijn nu nog in dienst van de failliete vennootschappen. Aan hen is op 1 maart jl. door de curatoren ontslag aangezegd. Een belangrijk deel ervan zal in de overgenomen winkels aan de slag kunnen blijven. Dat geldt ook voor een belangrijk deel van de medewerkers van het hoofdkantoor in Amsterdam.

De met JD Sports en de curatoren van USG bereikte overeenstemming zal overigens nog moeten worden beoordeeld en goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en zal pas daarna definitief zijn. Een beslissing van de ACM wordt op korte termijn verwacht, vermoedelijk deze week nog.

Reeds kort na 23 februari jl. – toen het faillissement werd uitgesproken – zijn onder leiding van de door de rechtbank aangestelde curatoren mr. Toni van Hees en mr. Job van Hooff (beiden van Stibbe) intensieve en constructieve gesprekken gevoerd met meerdere betrokkenen. "Wij zijn blij dat het gelukt is om op korte termijn een goede koper voor de winkels te vinden. JD Sports is een financieel sterk bedrijf met een goede reputatie in de markt. Dit geeft de maximale waarborg voor de continuïteit van een zo groot mogelijk aantal winkels. Daarmee zijn veel belangen gediend, waaronder die van werkgelegenheid."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant