Hulpdiensten rijden af en aan in Brussel.
Hulpdiensten rijden af en aan in Brussel.

Geen treinverkeer naar België

Actueel 82 keer gelezen

Rotterdam - In verband met de aanslagen in Brussel rijden er geen treinen meer naar en via België. Dit geldt voor de Thalys, Intercity Brussel, Eurostar, TGV en de stoptrein Roosendaal-Antwerpen.

Bij de explosies op Zaventem zouden 13 doden en tientallen gewonden gevallen zijn. Een van de explosies wordt volgens de procureur-generaal als zelfmoordaanslag beschouwd . Vluchten naar Brussel worden omgeleid naar Schiphol. De luchthaven zelf is na de explosies ontruimd. Ook bij de explosie op metrostation Maalbeek zijn doden en gewonden gevallen. Volgens de Brusselse vervoersmaatschappij gaat het om 15 doden en 55 gewonden.  Inmiddels zijn alle metrostations in Brussel afgesloten en ligt het gehele openbaar vervoer in Brussel stil.

Het dreigingsniveau in België is opgeschaald naar 4, het hoogste dreigingsniveau dat gehanteerd wordt. De regering roept iedereen op binnen te blijven als het niet nodig is zich op straat te begeven. Alle sporen worden vastgelegd en men is druk bezig om camerabeelden uit te kijken.

In Nederland volgt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid de situatie nop de voet. Vooralsnog is er geen reden om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen. Wel worden er uit voorzorg een aantal extra maatregelen genomen. Dat betekent extra patrouilles door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, verscherpte grenscontroles aan de zuidgrens en een intensivering van toezicht van politie op stations in de grote steden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant