SC Botlek zal zich na de nederlaag tegen Leonidas voor een voorspoedig slot van de copetitie oeten herstellen tegen Rhoon. Foto Peter de Jong.

SC Botlek is ook tegen Leonidas van slag

Sport 120 keer gelezen

Spijkenisse- SC Botlek is na de 2-4 (1-1) nederlaag tegen Leonidas wat verder achterop geraakt inzake plaats twee betreffende een nacompetitieplaats in de derde klasse D.

'Het loopt niet zoals we hebben willen, spelen niet naar onze doelstelling', erkent trainer Richard Koutstaal de terugval van zijn manschappen. 'Ik mis naast een beetje geluk ook de beleving met de wil om een wedstrijd te willen winnen. We zullen met z 'n allen naar onszelf moeten kijken.' SC Botlek en Leonidas creëerden zich ondanks de zes doelpunten nauwelijks uitgespeelde kansen. 'Toen wij halverwege de tweede helft door een hoekschop op een 1-2 achterstand kwamen, zijn we met verse krachten achterin één op één gaan spelen. Ook na de 1-3 kregen we met de tweede goal van Julien Gret bij 2-3 weer hoop, was het pompen of verzuipen, maar de strafschop in de laatste minuut betekende het einde. Het heilige vuur zal aanstaande zaterdag tegen Rhoon moeten terugkeren, want anders het wel eens een vervelend slot van de competitie kunnen worden.' Bij SC Botlek maakte Kenny Starke zijn debuut in de basis.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Earl Starke, Kevin Michilsen, Kenny Lopes Cruz (72. Louis Salacroup), Kenny Starke; Mike Loendersloot (68. Nick van de Geer); Quincy de Lobel, Jordy de Winter; Reinaldo van Emmerik, Julien Gret, Ralf van der Meer.