Bart van Muyen zag Spijkenisse vanaf de kant verliezen van koploper Quick Boys. Fotografie: Peter de Jong
Bart van Muyen zag Spijkenisse vanaf de kant verliezen van koploper Quick Boys. Fotografie: Peter de Jong

Spijkenisse laat zich na rust verrassen

Sport 318 keer gelezen

Spijkenisse – VV Spijkenisse heeft afgelopen zaterdag keihard gewerkt. Ondanks een veranderde achterhoede door blessures bij Bart van Muyen en Jeffrey Schenk en de al langer afwezige Tim van der Lijn, hield Spijkenisse zich lange tijd goed tegen Quick Boys dat de trotse leider is in de hoofdklasse B. Toch verloor de ploeg van Peter Wubben met 0-2 en raakte men het zicht op de top vier kwijt. Bij rust stond het nog 0-0.

Alex Hordijk

'We waren na rust bij vlagen stukken beter. Door een fout aan onze kant komen we op 0-1 achter. Dan wordt het op het einde 0-2. Dat is eigenlijk zuur. We hebben vooraf tegen elkaar gezegd. Vandaag zien we hoever we eigenlijk zijn. Op basis van de wedstrijd konden we echt een aardig eind meekomen. We zijn er nog niet bij de bollenclubs, maar wel dichtbij hebben we laten zien. Zij hadden de betere ploeg, maar we waren lange tijd gelijkwaardig vandaag', meent Peter Wubben na afloop.

Wedstrijd
Daarmee sloeg de oefenmeester de spijker op de kop. Voor rust was het eerst Jazzy Adams die dichtbij de openingstreffers was na twee minuten. Vervolgens schoot Sander Barragan daarna voorlangs. Kort voor rust zag Serginio van Axel-Dongen zijn inzet goed gepakt worden, door de invallende doelman aan Katwijkse zijde, Raymon Kuiper, tot vorig jaar nog actief bij SHO in Oud Beijerland. Na de thee was het een gretig Spijkenisse die uit de kleedkamer kwam. De ploeg verzuimde om de trekker over te halen. Nadat eerst Robert Steemers op de paal schoot raakte Spijkenisse wat van de leg. Korte tijd later wist men de bal achterin niet goed weg te krijgen en was het invaller Jaap van der Plas die voor de 0-1 zorgde. Beste kans op de gelijkmaker had Marvin van der Pluijm, maar doelman Kuipers stond zijn mannetje. In de extra tijd bezorgde de topscoorder van de hoofdklasse, Yordi Teijsse, voor de definitieve genadeklap en ging men met 0-2 weer terug richting Katwijk.

Doodzonde
'Het is echt doodzonde. Je geeft niet veel weg. De goal na rust zag er wat raar uit. Dat is een beetje de ommekeer geweest', meent Bart van Muijen, die zaterdag niet startte omdat de ex-prof van Dordrecht en FC Oss vorige week een voet in zijn knie kreeg, waar hij dit seizoen al lange tijd was uitgeschakeld. 'Het gebeurde in het derde duel dit seizoen al dat ik mijn kniebanden had verrekt. Vorige week bij Winston kwam er een been tegen dezelfde knie. Daardoor is er nu vocht in ontstaan. Het loopt nu steeds vol als er iets mee gebeurd. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat ik er volgende week weer sta', meent verdediger Bart van Muijen.

Bonuspunten
Toch blijft Van Muijen het zonde vinden dat er geen punten werden gepakt zaterdag op sportpark Jaap Riedijk. 'Een goed resultaat tegen Quick Boys waren natuurlijk bonuspunten geweest. Het gaat in principe goed hoor. We spelen twee jaar hoofdklasse en doen mee rond de zesde plaats. We hebben al een aantal aanwinsten voor komend jaar, dat zijn gerichte versterkingen. We zijn ook aan het door selecteren, dat is goed', zegt Van Muijen tot besluit.

Bijzonderheden:
68 Jaap van de Plas 0-1, 90+2 Yordi Teijsse 0-2. Scheidsrechter Virancikli uit Rotterdam gaf gele kaarten aan Felino Jardim (Spijkenisse), Mohammed el Osrouti, Jerghinio Sahadewsing en Joey Ravensbergen (allen Quick Boys).

Opstelling Spijkenisse:
Dyron Byl; Etienne Mariana, Lonny Fernandes, Marco de Borst, Eric Polet; Marvin van der Pluijm, Shande van de Engel (83 Emir Jasarcvic), Sander Barragan (87 Samet Görer); Serginio van Axel-Dongen, Jazzy Adams en Felino Jardim.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant