Afbeelding

Brainstormen over de Boekenberg ?

Column 137 keer gelezen

De toekomst is aan eigenzinnige en dwarse mensen met visie, aldus professor Jan Rotmans. Aan mensen met durf. De zogenaamde friskijkers en dwarsdenkers. Dit soort mensen komen met antwoorden, daar waar onze samenleving vastloopt. Veel van de bestaande gebieden lopen vast,  omdat systemen de menselijke maat ontgroeid zijn. Mens en systemen zijn vaak los van elkaar komen te staan. Daarom voelen grote groepen mensen zich vervreemd van de huidige samenleving en herkennen ze zich er niet meer in. Creatieve mensen breken uit die verstarde systemen.

Een bedrijf als Apple ontdekte de kracht van dit soort creatieve mensen. Daarom namen ze de meest uiteenlopende mensen in dienst. Daardoor werden probleemstellingen vanuit de meest verschillende invalshoeken benaderd.  Dit voorbeeld wordt door velen gevolgd. Bijvoorbeeld door De Verkeersonderneming. Zelf werk ik daar aan een project samen met verkeerskundigen, een Libanese architecte, een communicatiespecialist, een marketeer en een Turkse sleutelpersoon, die toegang heeft tot niet-westerse groepen in wijken als Feijenoord en Charlois. Wat wil ik hiermee duidelijk maken?: zet de meest uiteenlopende mensen bij elkaar en je krijgt de meest uiteenlopende ideeën.

Deze werkwijze besprak ik met Victor Thissen -de directeur-, en Mart Toet -de voorzitter- van De Boekenberg. De Boekenberg groeit en bloeit. De Boekenberg wil een inspirerend vergezicht dat mobiliseert. Marketeer Ralph Kaulingfreks had een creatief idee: dan moet De Boekenberg zich ontwikkelen tot Inspiratieberg. Boekenberg èn Inspiratieberg. Want er is nog veel meer te halen uit dit prachtige pand. De benedenverdieping staat nog leeg. Daar kunnen allerlei leuke ontwikkelingen voor verzonnen worden. Wethouder Kees Dijkman was er direct voor in om daar met creatieve mensen op een avond over te brainstormen. Donderdagavond 14 april staat hiervoor gepland.

Hoe kan de Boekenberg, Boekenberg èn Inspiratieberg worden? Welke ideeën bestaan er om tot een leuke, verfrissende, maar ook rendabele invulling te komen voor de benedenverdieping in De Boekenberg? Ben jij zo'n friskijker en dwarsdenker die hierover wil mee-brainstormen? Laat het me dan weten (info@ceesvingerling.nl). Ik ben heel benieuwd op welke verrassende ideeën we komen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant