Afbeelding

Aandacht voor koopwoningen

Politiek 120 keer gelezen

Spijkenisse - Vorige week besprak de raadscommissie Leefomgeving de woonvisie voor Nissewaard. 'Een helder document met een paar grote ambities: minder sociale huurwoningen en herstructurering van een aantal buurten', begint Alexander Scheek, raadslid VVD Nissewaard. 'Balans is wat er de komende jaren nodig is. Dat betekent meer aandacht voor kwalitatief goede koopwoningen in alle prijsklassen. Daardoor ontstaat er een betere doorstroming op de woningmarkt. Een grote diversiteit, wonen voor iedereen.'

'Specifiek voor de woningen die in de jaren 60 en 70 zijn gebouwd en op dit moment aantrekkelijk geprijsd zijn willen we de komende periode, bij de uitwerking van deze woonvisie meer aandacht. Dit zijn namelijk de woningen waar de komende jaren groot onderhoud aan plaats moet vinden. Geen likje verf, maar echte, grote investeringen,' vervolgt Scheek. 'Voor veel huiseigenaren zorgt dat onderhoud voor hoofdbrekens. Door de slechte woningmarkt van de afgelopen jaren hebben veel eigenaren niet de financiële ruimte om deze investeringen te kunnen doen en banken zijn minder geneigd dan in het verleden om renovatie mee te financieren bij nieuwe hypotheken. Wij willen graag een actieplan hoe woningeigenaren ondersteund kunnen worden zodat grootschalige investeringen mogelijk worden. Dat kan door VVE's op te richten speciaal voor koopwoningen, zodat voor het onderhoud kan worden gespaard en het gezamenlijk kan worden uitgevoerd, maar ook door speciale inkoopacties zodat een aantrekkelijkere prijs kan worden bedongen.' Hierdoor kunnen de woningen hun waarde behouden en blijft ook de uitstraling van de wijken en kernen kwalitatief op niveau.

De VVD werd door alle politieke partijen gesteund in haar opvattingen en het voorstel van de VVD om op korte termijn verder over dit onderwerp in gesprek gaan. 'Een gesprek om te komen tot een actieplan waar elke woningeigenaar in Nissewaard zijn voordeel mee kan doen!', besluit Scheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant